הטיפ המוענק בסיום הארוחה במסעדה שייך להנהלת המסעדה והיא זו המעבירה אותו למלצר, או שמא הוא שייך למלצר ואין למנהל חלק בו? בית המשפט הכריע: הטיפ שייך למלצר, והוא לא אמור להיכלל ברישומי הספרים של המסעדה

התרגלנו כבר מזמן לעובדה כי למחיר המנה במסעדה יש להוסיף את עלות הטיפ, 10% נוספים על המחיר הנקוב בספר התפריט, אבל מעולם לא ייחסנו מחשבה לשאלה: אל מי מיועד הכסף, האם הוא באמת מועבר למלצרים, והאם הם מקבלים שכר תמורת עבודתם מעבר לטיפים ששולמו להם?

קרא עוד:

[postim]‬‏

לאחרונה נידונה סוגיית הטיפים למלצרים בבתי קפה ובמסעדות לאחר שרשות המיסים ערכה ביקורת בבית קפה בפתח תקווה וגילה כי סכום של 320 שקל שנמצא בקופה לא נרשם כתקבול. הרשות פסלה את ספריו של בית הקפה וזה מיהר וערער על החלטת הפסילה בבית המשפט.

בדיון התברר כי תשלום הטיפים מהווה בעצם את תשלום שכרם של המלצרים, ורק אם סך הטיפים שקיבלו אינו מגיע לשכר המינימום המתחייב מחישוב שעות העבודה שלהם אזי הנהלת בית הקפה משלימה את שכרם עד לשכר המינימום כפי שהוא קבוע בחוק.

לבית הקפה והוא זה המשלם אותו למלצר כשכר על עבודתו שכן שכר אחר לא משולם לו, אך בית הקפה טען כי אין בעובדה זו בכדי לשנות את התמונה ולפיה הטיפים ניתנים מהלקוח למלצר ומתן הטיפ תלוי ברצונו הטוב של הלקוח הסועד במסעדה או בבית הקפה והוא אינו מחויב בו, ולפיכך אין להנהלת המקום כל שייכות אליו והוא מועבר ישירות למלצר.

בית המשפט שבחן את הדברים קבע כי הצדק אם הנהלת בית הקפה וברשות המיסים הגיבו כי הם "לומדים את הדברים".