בט"ו בשבט נוהגים לאכול פירות לכבוד ראש השנה לאילנות, ומודים לקב"ה על הארץ ועל פירותיה. בשבעה מינים נשתבחה ארץ ישראל כשאחד מהם הוא הגפן, שממנו מייצרים את היין.

לרגל ט"ו ממליצים לנו ב'יקבי כרמל' ללוות את אכילת הפירות המיובשים עם יינות מתוקים או יינות חצי יבשים, שבהם המתיקות מעודנת. מומחי 'יקבי כרמל' ממליצים על שני יינות מהנים במיוחד בכשרות בד"ץ למהדרין בראשות הגר"א רובין שליט"א:

כרמל Selected מוסקטו 2017 – יין לבן קל, מתקתק ומבעבע, בעל אחוז אלכוהול נמוך (5.5%) המופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני. היין מופיע בסדרת Selected הוותיקה והנמכרת בישראל משנות ה-70, הסדרה שנבחרת כבר למעלה מ-40 שנים על ידי העם, וביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת יין מובילה, המעניקה תמורה גבוהה למחירי היינות הנוחים.

כרמל גוורצטרמינר צפון הגולן 2016 – יין לבן חצי יבש, המתאפיין בניחוחות של פירות טרופיים, עם מתקתקות עדינה מאוד וחומציות מאוזנת. יינות סדרת Vineyards מופקים מחלקות כרמים איכותיים, הממוקמים באזורי הגידול הטובים ביותר בארץ.