ברשות המיסים מפרסמים את נתוני הייבוא של מוצרים שונים לישראל, במהלך החודש האחרון והתחלת השנה עד כה – והתקופות המקבילות אליו אשתקד. חלק מהמוצרים השונים נמצאים בירידה של כמות הייבוא שלהם מחו"ל, וחלקם בעלייה מתונה או משמעותית ביותר. מדובר בהשפעות של נגיף הקורונה בשנתיים האחרונות, והמלחמה במזרח אירופה.
ייבוא כלי רכב: בחודש האחרון נרשם יבוא בהיקף של 27,611 כלי רכב (פרטיים) לעומת 22,659 באותו חודש אשתקד, עליה בשיעור של 21.9%. יבוא רכב מסחרי הסתכם ב – 741 כלי רכב לעומת 783 בתקופה אשתקד, ירידה של 5.4%. העלייה ביבוא כלי רכב נוסעים מוסברת בחלקה ע"י יבוא גבוה יחסית של כלי רכב בחודש האחרון. עדיין קיים מחסור עולמי בייצור כלי רכב. עם זאת, החודש ככל הנראה בעקבות המלחמה באוקראינה, קיימת הסתה של שיווק כלי רכב למדינות אחרות בעולם, בין היתר, לישראל.
מתחילת השנה הסתכם יבוא כלי רכב נוסעים ב-90,200 לעומת 77,077 בתקופה מקבילה אשתקד, עלייה של 17.0%. יבוא כלי רכב מסחרי עלה ב-27.3% בתקופה זו והגיע להיקף של – 5,089. העליה ביבוא כלי רכב נוסעים נובעת מהקדמת יבוא ללפני שנה וחצי, ערב עדכון נוסחת מיסוי ירוק ושינוי במיסוי כלי רכב היברידיים, על חשבון הרבעון הראשון של השנה הקודמת. בסך הכול נתוני המגמה מצביעים על ירידה מתונה ביבוא כלי רכב נוסעים.
מוצרי חשמל ואלקטרוניקה: בחודש האחרון בהשוואה לקודמו אשתקד, נרשמה ירידה ביבוא של מוצרי החשמל הלבנים. במקררים, מכונות כביסה, מייבשי כביסה ומדיחי כלים חלה ירידה של 30.1%, 35.2%, 29.6% ו- 13.9% בהתאמה. מתחילת השנה נמצא יבוא של מוצרי החשמל הלבנים בירידה בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד. יבוא של מקררים, מכונות כביסה, מייבשי כביסה ומדיחי כלים ירד ב- 15.8% , 15.2%, 14.7% ו- 13.0% בהתאמה. במצטבר ישנה עליה מתונה יותר בשיעור של 14.0%.
ייבוא טבק וסיגריות: בחודש האחרון עלה יבוא סיגריות בשיעור של 10.8%, לאחר ירידה מהתקופה המקבילה אשתקד. ערך יבוא טבק אחר, הכולל טבק לעישון, טבק לנרגילות, טבק למקטרת, סיגרים ויחידות טבק לחימום, ירד בחודש האחרון בשיעור של 3.0% לעומת אפריל 2021. חלק מהירידה מוסבר ע"י חזרה לרכישות בחו"ל. הכנסות ממס קניה על טבק אחר ירדו בשיעור של 9.0%.
ברשות המיסים מסכמים כי בסך הכללי ערך כלל היבוא בחודש האחרון הסתכם בכ-8.2 מיליארד דולר, עלייה של 19.4% לעומת ערך היבוא בתקופה המקבילה אשתקד. נתוני מגמה מצביעים על עלייה בערך יבוא החל מאמצע השנה שעברה. מהנתונים עולה כי נרשמה עליה בכמויות השיווק של בנזין וסולר בשיעורים של 3.2% ו- 23.5% בהתאמה. העליה בשיווק סולר נובעת בחלקה משינוי חקיקה במיסוי ממסים.