השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז הירושלמית, לקראת עונת הדבש מעניק לנו טיפים דיבשיים

1)כדי לערבב דבש בקלות למירנדה של הבשר או העוף  – אפשר לערבב בכוס עם מעט מים חמים ונוצרת בלילה נוחה יותר לערבוב.

 2)הדבש מגובש-  הכל בסדר, הדבר מעיד על איכותו.

3)ניתן להשתמש בדבש כתחליף לסוכר במתכונים רבים: רטבים וכו'. וכן  להמתקת משקאות, מלימונדה

4)לרוב, ככל שצבע הדבש כהה יותר – טעמו עז ודומיננטי יותר, ומתאים לבישולים כבדים יותר: תבשילי בשר וקדירות, או רטבים בעלי טעם עמוק. דבש בהיר מומלץ לתיבול סלטים, עוף, דגים

5)הוספה של כפית שתיים דבש לרוטב פפריקה תחזק את הטעם בבישול בשר

 6)כשנצפה צלי בשר או עוף בדבש, ניקח בחשבון שישחים יותר מהר, ולכן, אם ניתן נוסיף את הדבש לרוטב בשלב האחרון של הצלייה בתנור. שווה להדגיש את הטעם בדבש במרינדות שונות, ובעיקר באלו המכילות גם חומץ או מיץ לימון השחמה בדבש אינה חיסרון במיוחד כשמדובר בזמן צליה קצר כמו למשל עוף בתנור. אבל גם בתבשילי קדירה כמו בחמין של שבת נשתמש בכף  דבש על מנת להשיג את הגוון החום הענברי שמפיץ ניחוח נפלא.

 7)בסיומה של ארוחת בשר עסיסית, נרצה להגיש קינוח שוקולדי מרהיב פרווה

שנרצה לצפות עוגה בציפוי  שוקולד, נמיס את השוקולד  ואז נוסיף לו  קצת מרגרינה וכפית דבש. הדבש יקנה לציפוי ברק כמו בקונדיטוריה.

והעיקר שתהיה לנו שנה דבש.