עוגת רושם חגיגית וקלה להכנה – מושלמת כקינוח לחג! פאי מוס שוקולד ודבש עם קלתית ביסקוויטים מהירה וקרם דבש ריחני שכולם יאהבו

זמן הכנה: שעתיים

 רמת קושי: קל

כמות: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

מצרכים

לקלתית:

200 גרם ביסקוויטים פתי בר

100 גרם חמאה מומסת (או שמן קוקוס לגרסת פרווה)

 

למוס שוקולד ודבש:

100 גרם שוקולד מריר

40 גרם (2 כפות) דבש

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס / קצפת ריץ' לגרסת פרווה)

לקרם דבש:

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס / קצפת ריץ' לגרסת פרווה)

20 גרם (1 כף) דבש

1 כף אינסטנט פודינג וניל

1/4 כפית קינמון טחון

לקישוט:

קוביות שוקולד מריר

אגוזים שלמים

אופן ההכנה:

  • במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.
  • מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
  • מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות התבנית ליצירת קלתית.
  • מצננים במשך 30 דקות במקפיא.
  • מלית: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס.
  • בקערת מיקסר מקציפים דבש ושמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים בערך 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד ומערבבים היטב לשם השוואת טמפרטורות ומרקמים.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
  • יוצקים את המוס לתוך הקלתית הקרה ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים במשך כשעה במקרר להתייצבות.
  • קרם דבש: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת, דבש, אינסטנט פודינג וקינמון עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות בהיקף הפאי.
  • מקשטים בקוביות שוקולד ואגוזים ומגישים.

טיפ של עלית!

  • שומרים את הפאי בכלי סגור במקרר עד שבוע.
  • אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר במוס, לגרסה חלבית.
  • אפשר להשתמש בכל סוג של ביסקוויטים או עוגיות חמאה שאוהבים.

חג שמח ובתיאבון!

מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה