שדרוג שוקולדי לעוגיות הקלאסיות – עוגיות מבצק עלים פריך במילוי שוקולד, נשנוש ממכר ליד הקפה

צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה

זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 40-50 עוגיות קטנות

מצרכים
לעוגיות:
100 גרם שוקולד פרה מריר
20 גרם חמאה (לגרסה פרווה קראו הערות)
500 גרם (1/2 חבילה) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה:
• שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• מצננים את התערובת במקרר במשך כ-30 דקות, ומדי פעם מערבבים אותה בעזרת לקקן, עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
• מפזרים סוכר על משטח העבודה ומניחים עליו את יריעה הבצק.
• מפזרים סוכר גם על החלק העליון של הבצק ומרדדים בעדינות בעזרת מערוך, על מנת שהסוכר יידבק לבצק. אין צורך לרדד ממש דק.
• מחלקים את יריעת הבצק ל-2 חלקים שווים.
• מורחים מחצית מתערובת השוקולד על גבי כל חלק בשכבה אחידה ודי דקה.
• מגלגלים משני הצדדים (כמו ספר תורה) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
• מצננים את הגלילים שהתקבלו במשך 20-30 דקות במקפיא.
• חותכים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
• מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

טיפ של עלית!
• לגרסה פרווה ממירים את החמאה במרגרינה ומשתמשים בבצק עלים רגיל.
• במקום סוכר לבן אפשר להשתמש באבקת סוכר בכמות זהה לתוצאה עדינה יותר (ופחות פריכה).
• במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות, אך העוגיות יצאו מתוקות יותר.

בתיאבון!