זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 20 לביבות קטנות
מצרכים
ללביבות:
250 גרם (1 מכל) גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
100 גרם שוקולד חלב
לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר פרה
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
• בקערה מערבבים יחד גבינה, סוכר, ביצה, וניל, מלח וקורנפלור עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• קוצצים את השוקולד לפיסות דקות ומוסיפים לבלילה בערבוב.
• מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות קטנות עד שהן מזהיבות מ-2 הצדדים.
• מוציאים על גבי צלחת עם נייר סופג.
• רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
• מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• מגישים את הלביבות עם הרוטב החם.
טיפ של עלית!
• אפשר להשתמש בשוקולד חלב, מריר או לבן בתוך הלביבות. הטעמים ישתנו בהתאם.
• מומלץ להגיש את הלביבות חמות וטריות.
בתיאבון!
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה
נראה טווווב!