אם אתם אוהבים את השילוב בין שוקולד לפיסטוקים - העוגה הזאת בדיוק בשבילכם! עוגת שוקולד בחושה, רכה ולחה במיוחד מנוקדת בפיסטוקים קצוצים שמוסיפים קראנץ' בין ביס לביס, עם תוספת שוקולד פרה קצוץ שנמס בפה. לא תאמינו כמה היא קלה להכנה!

מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה

 זמן הכנה: שעה

רמת קושי: קל

כמות: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

 מצרכים

לעוגה:

150 גרם שוקולד פרה מריר קצוץ גס

4 ביצים L

200 גרם (1 כוס) סוכר

2 כפות מחית פיסטוק (לא חובה)

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

160 מ"ל (2/3 כוס) חלב או מים

125 מ"ל (1/2 כוס) שמן

175 גרם (כוס ורבע) קמח

70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו

כפית וחצי אבקת אפייה

200 גרם פיסטוקים קצוצים גס

 

לקישוט:

20-30 גרם פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, מחית פיסטוק, מלח, וניל, חלב ושמן לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • מוסיפים פיסטוקים קצוצים ושוקולד קצוץ ומערבבים עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.
  • יוצקים את התערובת ל-2 התבניות ומפזרים בחלק העליון מעט פיסטוקים קצוצים.
  • אופים במשך 30-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

טיפ של עלית!

  • במקום פיסטוקים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.
  • מחית פיסטוק אפשר להשיג בחנויות המתמחות למוצרי אפייה וחומרי גלם. אם אין, אפשר פשוט להשמיט.
  • לגרסה פרווה – משתמשים במים במקום החלב באותה כמות.
  • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באות כמות.

 

בתיאבון!