והנה לכם המתכון
מצרכים לבצק:
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר
- יוצקים את המים ולשים עד שמתאחד לבצק
- מוסיפים מלח ולשים את הבצק 8-10 דקות לקבלת בצק גמיש (אפשר גם במיקסר עם וו לישה)
- מכדררים את הבצק, מגלגלים בשמן זית מניחים בקערה מכוסה עם יתרת שמן הזית.
- מתפיחים עד הכפלת נפח, מחלקים לשני כדורים
- נותנים לבצק לנוח כ10 דקות ופותחים עם ידיים משומנות
לרוטב שמנת:
- כף חמאה
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- כפית עלי טימין טרי
- 1 שן שום כתושה
- 500 מ"ל שמנת 32%
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1.5 כפית מלח
- פלפל לבן
אופן ההכנה:
- מטגנים בצל, טימין ושום עד הזהבה
- מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה
- מתבלים במלח, פלפל לבן ומוסקט
- מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 6-7 דקות לצמצום
- טועמים ומתקנים תיבול, מסירים מהאש
להרכבת הפיצה:
- פותחים את הבצק לצורה הרצויה (ריבוע/עיגול)
- מורחים בעדינות את רוטב השמנת, לא להציף את הבצק
- מפזרים מוצרלה מגורדת ופרוסות גבינת עיזים.
- בנוסף ניתן לפזר פרמזן/ גבינה כחולה/ כל גבינה שרוצים
תוספות מומלצות:
- בצל ופטריות מוקפצים בחמאה
- תרד
- אגוזי מלך שבורים
- קוביות תפוח/אגס אפוי
- צ'ילי ודובדבני אמרנה עם גבינה כחולה
ועוד כיד הדמיון.
בתיאבון!