מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: 20 אוזני המן בינוניות
מצרכים
לבצק:
210 גרם (כוס וחצי) קמח
75 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
60 מ"ל (4 כפות) שמן
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
למילוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר פרה
3 כפות קרם קוקוס או שמנת צמחית
1 ביצה L
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בצק: בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח לתערובת אחידה.
- מוסיפים וניל, שמן ומים ומערבבים בידיים בעדינות רק עד קבלת בצק אחיד ונעים.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך כשעה במקרר.
- מילוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מוסיפים קרם קוקוס או שמנת צמחית וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה ביצה וטורפים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
- מצננים את התערובת במשך 30 דקות במקרר עד שהיא מתייצבת ומגיעה למרקם של ממרח.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
- קורצים עיגולים ומניחים בערך 1 כפית מילוי במרכז כל עיגול.
- סוגרים לצורת אוזן המן, מהדקים היטב ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שאוזני המן מזהיבים.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מקשטים באבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
טיפ מהפרה!
- שומרים את אוזני המן בצנצנת אטומה עד שבוע.
- אפשר למלא בכל מילוי אחר שאוהבים.
בתיאבון!
מתכון מעולה