אם אתם אוהבים אוזני המן, אל תפספסו את המתכון הזה – אוזני המן פרווה מבצק רך, נעים ונמס בפה (שלא יאמינו שהוא בלי חמאה!) ובמילוי שוקולדי עשיר במיוחד שמכינים בקלי קלות. פורים שמח!

מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה

 זמן הכנה: שעתיים

רמת קושי: קל

כמות: 20 אוזני המן בינוניות

 מצרכים

לבצק:

210 גרם (כוס וחצי) קמח

75 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

60 מ"ל (4 כפות) שמן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

למילוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר פרה

3 כפות קרם קוקוס או שמנת צמחית

1 ביצה L

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • בצק: בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים וניל, שמן ומים ומערבבים בידיים בעדינות רק עד קבלת בצק אחיד ונעים.
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך כשעה במקרר.
  • מילוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים קרם קוקוס או שמנת צמחית וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה ביצה וטורפים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • מצננים את התערובת במשך 30 דקות במקרר עד שהיא מתייצבת ומגיעה למרקם של ממרח.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
  • קורצים עיגולים ומניחים בערך 1 כפית מילוי במרכז כל עיגול.
  • סוגרים לצורת אוזן המן, מהדקים היטב ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שאוזני המן מזהיבים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מקשטים באבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

טיפ מהפרה!

  • שומרים את אוזני המן בצנצנת אטומה עד שבוע.
  • אפשר למלא בכל מילוי אחר שאוהבים.

בתיאבון!