מצרכים
2 ק"ג אוסובוקו טלה חתוך לקוביות גדולות
1/3 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור- לפי הטעם
5 בצל בגודל בינוני קלופים
10-12 שיני שום קלופות
700 מ"ל יין לבן
3 כפות סילאן
13 גזר בגודל בינוני קלופים
13 תפו"א בגודל בינוני קלופים וחצויים
1 ליטר ציר בקר/ציר טלה.
הוראות הכנה
1. מחממים שמן בסיר גדול המתאים לתנור, מוסיפים את האוסובוקו טלה לאחר שתובל במלח ופלפל (ניתן להכין גם עם כתף בקר, צלעות או כל בשר אחר).
2. מטגנים על להבה גבוהה עד קבלת צריבה מכל הצדדים של חתיכות הבשר.
3. מוסיפים את הבצלים ושיני השום ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את היין הלבן בהדרגה.
4. מוסיפים את הציר בהדרגה ואחריו את התימין, הגזרים והסילאן.
5. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור בחום 180 מעלות למשך שעתיים וחצי. מוודאים שכל הבשר מכוסה ברוטב.
6. בתום שעתיים וחצי בתנור טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לעוד כשעה.
בתאבון!