להכין בשר שיצא טעים ורך זו משימה שצריך לדעת טוב לעשותה - השף דור אסרף ממסעדת אנטריקוט נותן לכם את כל המידע איך תעשו את זה נכון

מצרכים:

1 ק"ג נתח פילה מדומה

10 שיני שום

כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון

5 גרם זרעי חרדל

פלפל שחור גרוס – כפית שטוחה, כפית גרגרי פלפל שחור.

יין אדום – 1½ כוסות – סה"כ (360 מ"ל),

כוס (240 מ"ל) מים רותחים.

1/2 כוס – (120 מ"ל) שמן קנולה

הוראות הכנה

  1. חותכים את שיני השום לרצועות לאורך.
  2. מחוררים את הבשר בסכין חדה. בתוך כל חריץ, מכניסים רצועת שום במרחקים של כ- 2 סנטימטר.
  3. שמים בקערה את התבלינים עם רבע כוס שמן מערבבים ומורחים על נתח הבשר.
  4. מחממים את רבע כוס השמן שנותרה במחבת עמוקה, כשהשמן חם מטגנים את הנתח מכל צדדיו עד שמשחים.
  5. מוסיפים את היין והמים. מרתיחים, מכסים ומורידים לאש הנמוכה ביותר. מכסים.
  6. מדי רבע שעה הופכים את הנתח. מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך בנעיצת מזלג.
  7. מקררים. מפרידים את הנתח מהרוטב. מצננים במקרר. חותכים את הנתח לפרוסות.
  8. מניחים את הנתח בכלי חסין אש עם הרוטב ומחממים.