מצרכים:
1 ק"ג נתח פילה מדומה
10 שיני שום
כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
5 גרם זרעי חרדל
פלפל שחור גרוס – כפית שטוחה, כפית גרגרי פלפל שחור.
יין אדום – 1½ כוסות – סה"כ (360 מ"ל),
כוס (240 מ"ל) מים רותחים.
1/2 כוס – (120 מ"ל) שמן קנולה
הוראות הכנה
- חותכים את שיני השום לרצועות לאורך.
- מחוררים את הבשר בסכין חדה. בתוך כל חריץ, מכניסים רצועת שום במרחקים של כ- 2 סנטימטר.
- שמים בקערה את התבלינים עם רבע כוס שמן מערבבים ומורחים על נתח הבשר.
- מחממים את רבע כוס השמן שנותרה במחבת עמוקה, כשהשמן חם מטגנים את הנתח מכל צדדיו עד שמשחים.
- מוסיפים את היין והמים. מרתיחים, מכסים ומורידים לאש הנמוכה ביותר. מכסים.
- מדי רבע שעה הופכים את הנתח. מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך בנעיצת מזלג.
- מקררים. מפרידים את הנתח מהרוטב. מצננים במקרר. חותכים את הנתח לפרוסות.
- מניחים את הנתח בכלי חסין אש עם הרוטב ומחממים.
נשמע סוף. יין אדום מתוק או יבש?