יש עוף ויש עוף שלם בתנור – מתכון מנצח פשוט וקל

להכין עוף לכאורה נשמע הכי פשוט, אבל כדי שיצא מעדן שכולם ירצו ממנו עוד ועוד צריך לדעת איך מכינים - השף דור אסרף ממסעדת אנטריקוט מגלה לנו איך עושים את זה

מצרכים:

עוף שלם טרי – בגודל ממוצע (1750 גרם) ניתן להשיג ברשת וול דאן לחצו כאן להזמנה

כפית שטוחה פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן

כף (10 מ"ל) שמן זית

1/2 קופסה (500 גרם) מלח גס – לפי הצורך.

אופן ההכנה:

  1. להניח על תבנית התנור נייר אפייה ולפזר מסביב מלח גס (לא מלח בישול. לא לשים מלח במרכז התבנית).
  2. לשטוף את העוף השלם היטב ולהניח אותו במרכז התבנית.
  3. למרוח את העוף במעט שמן זית מעורבב עם כפית פפריקה אדומה מרוקאית (בשביל הצבע)
  4. ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כשעה וחצי-שעתיים לפחות (תלוי בתנור).

 

בתיאבון!!!!

3 תגובות

השתגעתם??
מה זה חצי קילו מלח?
אתם לא מכשירים עוף? בחיים לא מוסיפים לעוף מלח!! הוא כל כך מלוח גם ככה!

תשימי לב שהם לא כתבו לשים את המלח על העוף כתוב לך לשים את המלח מסביב….

מגררה יאללה אני בלי גם נראה ? סוף הדרך ??

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *