השף והסטנדאפיסט, הוגה סופגניית הסלופי ג'ו – אורי מלמד, משתף את המתכון לסופגנייה הכי לוהטת בחנוכה תש"פ: סופגניות סלופי ג'ו חשמונאים

השף והסטנדאפיסט, הוגה סופגניית הסלופי ג'ו – אורי מלמד, משתף את המתכון לסופגנייה הכי לוהטת בחנוכה תש"פ: סופגניות סלופי ג'ו חשמונאים

מרכיבים לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם אבקת פודינג וניל
  • 100 מ"ל שמן
  • 2 ביצים
  • 26 גרם שמרים יבשים
  • 400 מ"ל מים

למילוי:

  • 700 גרם בשר טחון
  • 1/2 כוס רוטב ברביקיו
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 כפות סויה
  • 1 קופסא קטנה עגבניות תמר איטלקיות מרוסקות
  • 3 כפות שמן
  • מלח, פלפל שחור

 אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו לישה, לשים את מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  • מעבירים להתפחה עד הכפלת הנפח.

בינתיים מכינים את המילוי:

  • במחבת כבדה מטגנים את הבשר.
  • בסיר מרתיחים את כל מרכיביי הרוטב, מצרפים לבשר ומבשלים 3 דקות עד שהתערובת מתאחדת.
  • קורצים כדור מהבצק, משטחים על כף היד ויוצרים קערה קטנה, ממלאים בבשר וסוגרים את הבצק לעיגול שלם. (בדומה להכנת קובה)
  • מטגנים בשמן עמוק רותח (נזהרים שלא ירתח מדי כדי שהסופגניות יטוגנו ולא ישרפו מבחוץ)

חנוכה שמח!

באדיבות רשת ההמבורגרים הכשרה למהדרין "ממפיס"