באדיבות: טונה סטארקיסט
לחמניות ממולאות בטונה, לימון ובתוספת זיתים
מצרכים ל-15 יחידות:
למילוי:
2 קופסאות טונה 'סטארקיסט' בשמן, מסוננות
1/2 לימון קטן סחוט
2 כפות שמן
בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
עגבנייה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כמון
1/3 כוס זיתים ירוקים קצוצים
כף כוסברה קצוצה
ללחמניות:
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים טריים או כף
שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן
ביצה
1/4 1-1 כוסות מים
לציפוי והברשה:
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את השמרים לתוך הקמח ומערבבים.
- מוסיפים שמן, ביצה ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש לבצק.
- לשים היטב במשך 10 דקות תוך כדי הוספת יתרת המים בהתאם לצורך עד שמתקבל בצק נעים ולא דביק.
- משמנים קלות את הבצק ומניחים לתפיחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה, מוסיפים קוביות עגבנייה ומאדים עוד 3 דקות.
- מוסיפים טונה, מיץ לימון, תבלינים וזיתים ומאדים כ 3- דקות תוך כדי ערבוב.
- מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה. מצננים היטב.
- מחלקים את הבצק ל 15- כדורים שווים, מרדדים כל כדור על משטח העבודה ומניחים במרכז כף גדושה של המלית.
- סוגרים לגלילה ומניחים בתבניות קרטון או סיליקון מלבניות.
- מתפיחים כ 20- דקות, מברישים בביצה וזורים שומשום.
- אופים ב 180- מעלות כ 15- דקות.
- מוציאים מהתנור, מוציאים את הלחמניות מהתבניות ומניחים על רשת לצינון.
למותתתתת
נראה מגרה בטרוף