מתכון: לחמניות ממולאות בטונה, לימון ובתוספת זיתים

.
  • ודאי כל התורמים יזכו למידה כנגד מידה שצאצאיהם יהיו בריאים בנפשם

    תוכן מקודם

  • "מודים על כל איבר שחוזר לתפקד" מיטל בטור מרגש

    תוכן מקודם

  • ברוך דיין האמת: הרב ברוך יהושע דים, אב לעשרה ילדים

    תוכן מקודם

  • אם אתה משמח את שלי

    תוכן מקודם

באדיבות: טונה סטארקיסט

לחמניות ממולאות בטונה, לימון ובתוספת זיתים

מצרכים ל-15 יחידות:

למילוי:

2 קופסאות טונה 'סטארקיסט' בשמן, מסוננות

1/2 לימון קטן סחוט

2 כפות שמן

בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

עגבנייה חתוכה לקוביות

מלח ופלפל

1/4 כפית פפריקה

1/4 כפית כמון

1/3 כוס זיתים ירוקים קצוצים

כף כוסברה קצוצה

ללחמניות:

1/2 ק"ג קמח

25 גרם שמרים טריים או כף

שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

כפית מלח

1/4 כוס שמן

ביצה

1/4 1-1 כוסות מים

לציפוי והברשה:

ביצה

שומשום

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.
  • מוסיפים את השמרים לתוך הקמח ומערבבים.
  • מוסיפים שמן, ביצה ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש לבצק.
  • לשים היטב במשך 10 דקות תוך כדי הוספת יתרת המים בהתאם לצורך עד שמתקבל בצק נעים ולא דביק.
  • משמנים קלות את הבצק ומניחים לתפיחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  • מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה, מוסיפים קוביות עגבנייה ומאדים עוד 3 דקות.
  • מוסיפים טונה, מיץ לימון, תבלינים וזיתים ומאדים כ 3- דקות תוך כדי ערבוב.
  • מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה. מצננים היטב.
  • מחלקים את הבצק ל 15- כדורים שווים, מרדדים כל כדור על משטח העבודה ומניחים במרכז כף גדושה של המלית.
  • סוגרים לגלילה ומניחים בתבניות קרטון או סיליקון מלבניות.
  • מתפיחים כ 20- דקות, מברישים בביצה וזורים שומשום.
  • אופים ב 180- מעלות כ 15- דקות.
  • מוציאים מהתנור, מוציאים את הלחמניות מהתבניות ומניחים על רשת לצינון.

 

כתבות קשורות

פינוקי בין הזמנים: קרפ צרפתי מעולה / תהילה אביטן
מתאים לכל ארוחה: סלט מטבוחה מרוקאי אותנטי / מירב מלכה
בייגל שקשוקה / חני פיין
4 טיפים חשובים: איך לעבור את הצום בקלות? ואיך נכון לאכול אחריו?
קינוח פרווה מקורי: חטיף סניקרס ביתי / חסי סגל
קר, מתוק ומושלם לקינוח: סורבה דובדבנים / חיה קסטיאל
אנרגיות של קיץ: הכנו לך את מקבץ השייקים הבריאים:)
בייגלה ירושלמי / מירב מלכה
להריח את החופש: קאפקייקס שוקולד חוף ים /מירב מלכה
לכבוד שבת קודש: עוגה ב5 דק' בחושה מייפל קינמון ואגוזים
רולדה עם מילוי קרם שוקולד לבן / מירב מלכה
זה הסוד: כך אף אחד לא ירגיש שהשניצל אפוי ולא מטוגן…

תגובה אחת

סגור לתגובות.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

דילוג לתוכן