מתכון : כתף טלה פרוס קדירת טלה עם ירקות שורש עונתיים

מתכון שף - וול דאן מתכון חגיגי לפסח

מרכיבים:

פרוסות כתף טלה

3 כפות קמח

2 בצלים חתוכים לרבעים

3 גזרים חתוכים גס

2 יח שומר חתוכים ל4

1 ראש שום קלוף

2 ענפי רוזמרין טרי

4 ענפי טימין טרי

2 כפות סוכר חום

½ בקבוק יין לבן יבש

2 עגבניות מגורדות בפומפייה

מלח ופלפל שחור גרוס

10 עלי נענע מופרדים

10 עלי סלרי צעירים מופרדים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

מחממים בסיר רחב ושטוח ( שמתאים להכנס לתנור) 5 כפות שמן זית על אש גבוהה

מצפים את נתחי הכתף בשכבה דקה של קמח ומטגנים בשמן הזית עד להזהבה יפה

מוציאים ומניחים בצד מוסיפים עוד מעט שמן זית וממשיכים בטיגון של כל הירקות החתוכים (בערך כ10 דק) מטבלים במלח ופלפל שחור, ענפי הטימין והרוזמרין, הסוכר והעגבניות המגורדות וממשיכים עוד כ5 דק, יוצקים את היין הלבן ומצמצמים אותו למחצית הכמות מחזירים את נתחי הטלה מכסים במים רותחים מכסים בנייר אפייה ונייר כסף מכניסים לתנור שחומם מראש ל150מעלות ל3 שעות עד שהבשר רך מאוד מסירים את הכיסוי מעלים את טמפרטורת התנור ל180 מעלות וממשיכים לעוד כחצי שעה בתנור עד שהנוזלים מצטמצמים

ושכל הסיר מקבל גוון זהוב ויפה,

לפני ההגשה סוחטים מיץ מחצי לימון מפזרים את עלי הנענע והסלרי מעל התבשיל ומגישים.

לעוד מתכונים לחצו כאן>>>

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו