בקלוואה שקשה להפסיק לאכול / השפית ליאורה כהן

אוהבים בקלאווה? עם המתכון הזה, תוכלו להכין בבית - ולא תצליחו להפסיק לאכול

  • פוסט טראומה: הסיפור הנורא של הבחור בן ה-16

    תוכן מקודם

  • טעים להתחדש - שוקו תנובה באריזה חדשה! שוקו תנובה הטעים שכולנו מכירים, באריזה ומתכון חדשים!

    תוכן מקודם

  • טעים להכיר- שוקו תנובה מתחדש בעיצוב ובטעם! תנובה משדרגת את השוקו במיוחד בשבילכם, באריזה חדשה וטעם נהדר!

    תוכן מקודם

  • "ישראל זרק אותי למעלה ונפטר" העדות המזעזעת של בנימין

    תוכן מקודם

דרגת קושי: בינונית, משך ההכנה: שעה, כמות: 40 יחידות

החומרים: 

1/2 ק"ג שערות קדאיף מופשרות

3/4 כוס שמן

החומרים למילוי:

250 גרם אגוזי מלך

250 גרם פיסטוקים

1/2 כוס סוכר חום

החומרים לסירופ:

1.5 כוסות סוכר

1.5 כוסות מים

1 כפית גרידת לימון

1 כפית מי ורדים (לא חובה)

אופן ההכנה:

מכניסים את שערות הקדאיף לקערה ומוסיפים את השמן. מעסים היטב עד שהשערות סופגות השמן.

טוחנים את האגוזים, הפיסטוקים והסוכר בפולסים באופן גס.

משטחים על נייר האפיהרבע מכמות האטריות לעלה ברוחב 25 ס" ואורך 25 ס"מ. מפזרים במרכז עלה האיטריות רבע מכמות המלית לכל אורך העלה.

סוגרים את העלה בעזרת נייר האפיה לרול. מהדקים את נייר האפיה סביב הרול, מניחים את הרול בתבנית אפיה וגוזרים את נייר האפיה עד גובה הרול. מניחים את כל הרולים צמודים אחד לשני.

אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך 25-30 דקו עד שהאטריות משחימות.

בינתיים מכינים את הסירופ:

מבשלים מים, סוכר, גרידת לימון ומי ורדים במשך חמש דקו.

מי כשמוציאים את הבקלוואה מהתנור, שופכים עליה את הסירופ החם ומקררים היטב.

פורסים את הרולים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

אם לא מחסלים הכל מיד, שומרים בהקפאה בקופסה אטומה.

למתכונים נוספים מבית 'קול כבודה' לחצו כאן

כתבות קשורות

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

דילוג לתוכן