קיש בטטה מושלם / אסתי זנו

מתכון לקיש בטטה מאתר 'קול כבודה'

המתכון לפי תבנית קוטר 28
אפשר להכין גם בתבנית אלומיניום/תבניות אישיות.

לבצק:
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
ביצה L
מעט פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

למלית:

3 בטטות בינוניות
2 בצל
שמנת מתוקה 250 מ"ל
ביצה L
מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
לבצק: חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים במעבד מזון עם להב סכין יחד עם הקמח הפלפל והמלח עד לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דק.
למלית: חותכים את הבצל לחצי ואז לפרוסות, מזהיבים עם שמן במחבת. את הבטטות חותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים למחבת. מקפיצים יחד על אש בינונית כרבע שעה.
מוסיפים מעט מלח ופלפל ומקררים.
לרוטב: טורפים היטב עם מזלג ביצה 1, שמנת מתוקה, חצי כפית מלח כפית שטוחה אגוז מוסקט ומעט פלפל שחור.
מרכיבים את הקיש:
מרדדים לעובי של סנטימטר 1 את הבצק על נייר אפיה מקומח. מעבירים לתבנית בעזרת המערוך ומהדקים בעזרת האצבעות לשוליים של התבנית, חותכים עם סכין את השאריות של הבצק, מפזרים את הבצל והבטטה על הפאי ומכסים ברוטב.
אפשר להוסיף למעלה שומשום, שקדים פרוסים, גרעיני חמניה ועוד..
אופים בערך חצי שעה- עד שהשוליים זהובים.
לבריאות

למתכונים נוספים מבית 'קול כבודה' לחצו כאן

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו