חלות לכבוד שבת קודש עם טיפים מיוחדים להצלחה / ניסי גולדרייך

למעלה מ7 שנים של נסיון וטעייה אחרי השילוב המנצח לבצק מושלם

כתבות נוספות בנושא:

מה קרה לטעם האהוב של הקרמבו? הסערה - וההסבר המרגיע
מאפה במילוי בשר / עטרה ז׳ורנו
קראמבל פירות יער ותפוחים / ניסי גולדרייך
רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך
  • מבצע מדהים! 150 זוכים במארז עמק מפנק עד הבית, לחצו פה!

    תוכן מקודם

  • איך מזהים השקעה שווה ולמי אסור להשקיע?

    תוכן מקודם

  • דווקא אחרי תקופת הקורונה- הכנס שיעזור לך לגייס מתורמים חדשים>>>

    תוכן מקודם

  • יש לכם סיכוי לקבל מארז עמק מפנק, הכנסו עכשיו!!

    תוכן מקודם

אני שמחה להגיש לכם את המתכון שקיבל כל כך הרבה אהבה ברשת. בחרתי להתחיל דווקא בו כי המתכון הזה מייחד אותי במיוחד כי האהבה שלי לחלות של בית היא כל כך חזקה, כבר למעלה מ7 שנים של נסיון וטעייה אחרי השילוב המנצח לבצק מושלם. והכי חשוב שתזכרו וזה מה שאני תמיד אומרת, לא מספיק מתכון טוב, צריך גם הרבה סבלנות ורצון אמיתי להצליח!

מרכיבים ל5 חלות:
2 קילו קמח לבן מנופה
4 כפות שמרים יבשים או טריים של שמרית
1 ליטר מים פושרים
200 גרם סוכר (כוס של כוס שתיה חמה )
240 מ"ל שמן (כוס וחצי של כוס שתיה חמה)
2 כפות מלח

לציפוי:
ביצה טרופה/ לרסס מים
שומשום/פרג/גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה /קצח/ מלח גס

הכנה:
1 במיקסר או בקערה שמים תחילה את השמרים ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים,
שמים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומערבבים.
2 מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק ומתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה.
(צריך לשים לב אם הבצק התחמם מהמנוע אז לא להתפיח שעה אלא עד שהבצק מכפיל את עצמו בערך כ40 דקות)
3 מחממים תנור ל200 מעלות
4 מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה
5 קולעים לחלות ומתפיחים שוב 30 דקות
(בימים קרים או כשקריר במטבח להתפיח 40 עד 50 דקות ולא יותר) ומושחים בביצה או במים ומפזרים שומשום בנדיבות
6 מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות
7 מצננים ושומרים בהקפאה בשקית אטומה ולהפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם.

טיפים להצלחה:
•יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים,
השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה.
•מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה,
חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה וחלה מתפוררת. על כן חשוב להשתמש בכוס עם מד מדידה!
•לישת הבצק חשובה לגמישותו, על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה. פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק גם לתפוח ולהיות אוורירי.
•בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה
•כדאי ללמוד לתחוב אצבע בחלה אחרי הקליעה ולבדוק אם היא התמלאה אויר
אם השקע נשאר סימן שהחלה לא מלאה באויר וצריך עוד התפחה ואם השקע עולה חזרה מהר סימן שהחלה מלאה אויר ומוכנה לאפיה

בהצלחה!

כתבות קשורות

מה קרה לטעם האהוב של הקרמבו? הסערה - וההסבר המרגיע
מאפה במילוי בשר / עטרה ז׳ורנו
קראמבל פירות יער ותפוחים / ניסי גולדרייך
רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך
לא אוהבים שיבולת שועל? תופתעו: מתכון לעוגיות גרנולה / עטרה ז'ורנו
איך מטפלים בעוף, בשר ודגים? / ניסי גולדרייך
פוקאצ׳ה ירקות / עטרה ז׳ורנו
דג לברק עם הרבה עשבים ולימון / ניסי גולדרייך
מעל 150 שפים, טבחים, בעלי קייטרינג וחובבי קולינריה באירוע הראשון מסוגו במגזר החרדי
שף פרטי לאירועי בוטיק
שטרודל תפוחים וערמונים/ ניסי גולדרייך
לכבוד החג: שוק טלה בתנור / ניסי גולדרייך
סלמון בטעם מעושן / ניסי גולדרייך
'כל האוכל ושותה בתשיעי': כך תעברו את הצום בצלילות הדעת • המדריך המלא
קרעפלך לערב יום כיפור / ניסי גולדרייך
כמו תפוז: השיטה המעניינת לחיתוך רימון בלי להתלכלך • צפו
עוגת דבש של דודה אהובה / ניסי גולדרייך
היסטוריה יין ומשפחה

3 תגובות

סגור לתגובות.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו