קציצות סלמון ברוטב עגבניות וזיתי קלמטה / ניסי גולדרייך

מתכון לקציצות דג סלמון במרקם אוורירי ומיוחד ברוטב עשיר שלא משאיר מקום לשום מתכון אחר

כתבות נוספות בנושא:

מה קרה לטעם האהוב של הקרמבו? הסערה - וההסבר המרגיע
מאפה במילוי בשר / עטרה ז׳ורנו
קראמבל פירות יער ותפוחים / ניסי גולדרייך
רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך
  • יש לכם סיכוי לקבל מארז עמק מפנק, הכנסו עכשיו!!

    תוכן מקודם

  • הכירו את "הנשר" שיעזור לכם לצאת מתקופת הגיוס הקשה- כנס חובה

    תוכן מקודם

  • ''ההורים הותירו אותנו לבד ברחוב - עברנו חיי סבל נוראיים": הכלה במונולוג מצמרר

    תוכן מקודם

  • איך מזהים השקעה שווה ולמי אסור להשקיע?

    תוכן מקודם

כשאני מדברת על סיר דגים לשבת ישר עולה לי הטעם של קציצות הדגים… לטבול את החלה ברוטב וליהנות ממנת דג שמשלימה את כל ארוחת השבת! לפניכם מתכון לקציצות דג סלמון במרקם אוורירי ומיוחד ברוטב עשיר שלא משאיר מקום לשום מתכון אחר.

מצרכים

לדג:
קילו סלמון קצוץ דק ללא עור  (לא טחון)
צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל גרוס
חצי כפית בהרט
רבע כפית קימל טחון
לרוטב:
ראש שום מחולק לשיניים
5 עגבניות קצוצות או פחית עגבניות קצוצות
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
חצי פלפל חריף חתוך לטבעות
חופן זיתי קלמטה (לא חובה)
כף גדושה פפריקה מעושנת
חצי כפית בהרט
רבע כפית קימל טחון 
כף סוכר חום
חצי ליטר מים
לימון שלם סחוט
צרור עלי בזיליקום

הכנה:
1 מחממים סיר סוטאז' וצולים את שיני השום עם מעט שמן זית עד שהשום מזהיב יפה
2 מוסיפים את כל התבלינים והסוכר ועם מעט שמן זית מערבבים ומביאים לרתיחה קטנה
3 מוסיפים את העגבניות והפלפלים  וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ10 דקות עד שהם רכים
4 מוסיפים חצי ליטר מים ומערבבים ומבשלים כ20 דקות על אש נמוכה
5 בעזרת סכין חדה קוצצים דק דק את הסלמון ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הדג טועמים ומתבלים במלח לפי הצורך ומערבבים היטב
6 בעזרת הידיים מכדררים קציצות תוך כדי הידוק הדג היטב כ10 שניות ושמים ברוטב, אחרי 5 דקות הופכים את הקציצות
7 סוחטים את הלימון על הדגים ומפזרים את עלי בזיליקום ומבשלים עוד 10 דקות ומורידים מהאש

לכבוד שבת קודש

כתבות קשורות

מה קרה לטעם האהוב של הקרמבו? הסערה - וההסבר המרגיע
מאפה במילוי בשר / עטרה ז׳ורנו
קראמבל פירות יער ותפוחים / ניסי גולדרייך
רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך
לא אוהבים שיבולת שועל? תופתעו: מתכון לעוגיות גרנולה / עטרה ז'ורנו
איך מטפלים בעוף, בשר ודגים? / ניסי גולדרייך
פוקאצ׳ה ירקות / עטרה ז׳ורנו
דג לברק עם הרבה עשבים ולימון / ניסי גולדרייך
מעל 150 שפים, טבחים, בעלי קייטרינג וחובבי קולינריה באירוע הראשון מסוגו במגזר החרדי
שף פרטי לאירועי בוטיק
שטרודל תפוחים וערמונים/ ניסי גולדרייך
לכבוד החג: שוק טלה בתנור / ניסי גולדרייך
סלמון בטעם מעושן / ניסי גולדרייך
'כל האוכל ושותה בתשיעי': כך תעברו את הצום בצלילות הדעת • המדריך המלא
קרעפלך לערב יום כיפור / ניסי גולדרייך
כמו תפוז: השיטה המעניינת לחיתוך רימון בלי להתלכלך • צפו
עוגת דבש של דודה אהובה / ניסי גולדרייך
היסטוריה יין ומשפחה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו