לכבוד החג: שוק טלה בתנור / ניסי גולדרייך

לכבוד החג מתכון לשוק טלה רך ונימוח בתנור בניחוח יין ורוזמרין עם בצלי שאלוט ותפו"א בבישול ארוך

כתבות נוספות בנושא:

קרמבו / עטרה ז׳ורנו
עוגת גבינה מוצלחת וטעימה / עטרה ז'ורנו
חציל, עגבניות שרי ושום קלויים בתנור / ניסי גולדרייך
מוקפץ אסייתי / עטרה ז׳ורנו
  • מתמודדים עם בעיה רפואית? מגיע לכם כסף! / מתמודדים עם מגבלה נפשית? מגיע לכם כסף!

    תוכן מקודם

  • ציפרלקס? יתכן ומגיע לך הרבה כסף!

    תוכן מקודם

  • איך עושים כל־כך הרבה כסף מסטארט־אפ?

    תוכן מקודם

  • ראש בראש מול הביטוח הלאומי

    תוכן מקודם

אני אוהבת מתכונים עם השריה מקדימה וארוכה כשבכל הזמן הזה הבשר או העוף סופג אליו את כל הטעמים שהכנסנו למרינדה. לכן תמיד כדאי לתכנן מראש כמה ימים לפני שניכנס למטבח את מה נבשל, כדי שניתן זמן מתאים לכל דבר שנצטרך במתכון.

מרכיבים:

שוק טלה (זרוע)
10 בצלי שאלוט
5 תפוחי אדמה עם קליפה שטופים וחתוכים לחצאים
ראש שום שלם נקי
גבעול רוזמרין
למרינדה:
2 כוסות יין
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כוס צ'ילי מתוק
חצי כוס דבש
כף תבלין קייג'ון
הכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי המרינדה היטב
2 שמים נייר אלומניום רחב על משטח עבודה ועליו 2 ניירות אפיה בשביל לעטוף היטב את השוק טלה
3 מניחים את השוק על הנייר ושופכים את המרינדה ומעסים היטב מכל הכיוונים ועוטפים את השוק עם הנייר וסוגרים היטב
4 מעבירים לסיר סטואז' (אם אין אפשר תבנית אפיה גדולה) ומכניסים לקירור ל12 שעות
לצליה של השוק קודם הבישול בתנור אם אין לכם סיר סוטאז' רחב ניתן להשתמש בתבנית פיירקס גדולה כשמחממים אותה חצי שעה בתנור בחום 200 מעלות
5 מוציאים את השוק מהנייר וצורבים בתבנית הרותחת או בסיר על אש כ5 דקות מכל צד ומכל הכיוונים
6 שמים את השוק במרכז התבנית או הסיר ומסדרים את הירקות ושופכים את המרינדה ומזלפים שמן זית ומוסיפים 2 כוסות מים בכוס שתיה חמה וסוגרים היטב את הסיר שיהיה אטום
7 מחממים תנור ל140 מעלות ומכניסים את השוק טלה  לבישול 4 שעות
8 משאירים את הסיר להתקרר בתנור ולחמם שוב לפני ההגשה

חג שמח!

כתבות קשורות

קרמבו / עטרה ז׳ורנו
עוגת גבינה מוצלחת וטעימה / עטרה ז'ורנו
חציל, עגבניות שרי ושום קלויים בתנור / ניסי גולדרייך
מוקפץ אסייתי / עטרה ז׳ורנו
תבשיל פרגיות ברוטב חמאת בוטנים ובצל מקורמל / ניסי גולדרייך
הזמנתם מגש פיצה והשארתם משולש למחר? זו הדרך הטובה לחימום • צפו
מתכון לכדורי אנרגיה משמחים
מתכון משודרג: נודלס עם חזה מוקפץ וזיתים מלוחים / ניסי גולדרייך
מה קרה לטעם האהוב של הקרמבו? הסערה - וההסבר המרגיע
מאפה במילוי בשר / עטרה ז׳ורנו
קראמבל פירות יער ותפוחים / ניסי גולדרייך
רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך
לא אוהבים שיבולת שועל? תופתעו: מתכון לעוגיות גרנולה / עטרה ז'ורנו
איך מטפלים בעוף, בשר ודגים? / ניסי גולדרייך
פוקאצ׳ה ירקות / עטרה ז׳ורנו
דג לברק עם הרבה עשבים ולימון / ניסי גולדרייך
מעל 150 שפים, טבחים, בעלי קייטרינג וחובבי קולינריה באירוע הראשון מסוגו במגזר החרדי
שף פרטי לאירועי בוטיק

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו