לכבוד החג: שוק טלה בתנור / ניסי גולדרייך

לכבוד החג מתכון לשוק טלה רך ונימוח בתנור בניחוח יין ורוזמרין עם בצלי שאלוט ותפו"א בבישול ארוך

אני אוהבת מתכונים עם השריה מקדימה וארוכה כשבכל הזמן הזה הבשר או העוף סופג אליו את כל הטעמים שהכנסנו למרינדה. לכן תמיד כדאי לתכנן מראש כמה ימים לפני שניכנס למטבח את מה נבשל, כדי שניתן זמן מתאים לכל דבר שנצטרך במתכון.

מרכיבים:

שוק טלה (זרוע)
10 בצלי שאלוט
5 תפוחי אדמה עם קליפה שטופים וחתוכים לחצאים
ראש שום שלם נקי
גבעול רוזמרין
למרינדה:
2 כוסות יין
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כוס צ'ילי מתוק
חצי כוס דבש
כף תבלין קייג'ון
הכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי המרינדה היטב
2 שמים נייר אלומניום רחב על משטח עבודה ועליו 2 ניירות אפיה בשביל לעטוף היטב את השוק טלה
3 מניחים את השוק על הנייר ושופכים את המרינדה ומעסים היטב מכל הכיוונים ועוטפים את השוק עם הנייר וסוגרים היטב
4 מעבירים לסיר סטואז' (אם אין אפשר תבנית אפיה גדולה) ומכניסים לקירור ל12 שעות
לצליה של השוק קודם הבישול בתנור אם אין לכם סיר סוטאז' רחב ניתן להשתמש בתבנית פיירקס גדולה כשמחממים אותה חצי שעה בתנור בחום 200 מעלות
5 מוציאים את השוק מהנייר וצורבים בתבנית הרותחת או בסיר על אש כ5 דקות מכל צד ומכל הכיוונים
6 שמים את השוק במרכז התבנית או הסיר ומסדרים את הירקות ושופכים את המרינדה ומזלפים שמן זית ומוסיפים 2 כוסות מים בכוס שתיה חמה וסוגרים היטב את הסיר שיהיה אטום
7 מחממים תנור ל140 מעלות ומכניסים את השוק טלה  לבישול 4 שעות
8 משאירים את הסיר להתקרר בתנור ולחמם שוב לפני ההגשה

חג שמח!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו