שטרודל תפוחים וערמונים/ ניסי גולדרייך

מאפה שטרודל תפוחים עם מתיקות של ערמונים קלויים בבצק עלים ללא מרגרינה

כתבות נוספות בנושא:

מה קרה לטעם האהוב של הקרמבו? הסערה - וההסבר המרגיע
מאפה במילוי בשר / עטרה ז׳ורנו
קראמבל פירות יער ותפוחים / ניסי גולדרייך
רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך
  • דווקא אחרי תקופת הקורונה- הכנס שיעזור לך לגייס מתורמים חדשים>>>

    תוכן מקודם

  • ''ההורים הותירו אותנו לבד ברחוב - עברנו חיי סבל נוראיים": הכלה במונולוג מצמרר

    תוכן מקודם

  • מבצע מדהים! 150 זוכים במארז עמק מפנק עד הבית, לחצו פה!

    תוכן מקודם

  • איך מזהים השקעה שווה ולמי אסור להשקיע?

    תוכן מקודם

שטורדל חם הוא אחד המאפים שמזכירים לי החורף, תפוחים רכים וחמצמצים, האבקת סוכר הקטיפתית לצד כוס תה חם ומנחם בליל שבת מוקדמת, גם אתם כבר מריחים את הגשם ?

ל 2 רולדות:

2 חבילות בצק עלים מצונן של  "שמרית" (ללא מרגרינה)
4 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
2 שקיות ערמונים בוואקום קצוצים גס
3 כפות מחית אגסים (אפשר לוותר)
כוס שקדים פרוסים
קצת קינמון
רבע כפית בהרט (אפשר לוותר)
מעט שמן למריחה
אבקת סוכר להגשה

הכנה:

1 בסיר מבשלים את התפוחים והאגסים עם מחית האגסים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהפירות זהובים, תוך כדי ערבוב מדיי פעם ומורידים מהאש
2 מוסיפים את הערמונים ומתבלים מעט בקינמון ובהרט ומערבבים
3 מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
4 על נייר אפיה פותחים עלה של בצק ובמרכז לרוחב שמים באופן שווה, חצי מכמות מלית הפירות ומפזרים שקדים
5 סוגרים את הכצוות אחד על השני  ובעזרת סכין חורצים פסים לרוחב לכל אורך השטורדל ומעבירים לתבנית תנור
6 מברישים במעט שמן את השטרודל ומכניסים לתנור במסילה האמצעית ל30 דקות כשהמאפה משחים מעט
7 מוציאים ומקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר להגשה

בתאבון!

כתבות קשורות

מה קרה לטעם האהוב של הקרמבו? הסערה - וההסבר המרגיע
מאפה במילוי בשר / עטרה ז׳ורנו
קראמבל פירות יער ותפוחים / ניסי גולדרייך
רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך
לא אוהבים שיבולת שועל? תופתעו: מתכון לעוגיות גרנולה / עטרה ז'ורנו
איך מטפלים בעוף, בשר ודגים? / ניסי גולדרייך
פוקאצ׳ה ירקות / עטרה ז׳ורנו
דג לברק עם הרבה עשבים ולימון / ניסי גולדרייך
מעל 150 שפים, טבחים, בעלי קייטרינג וחובבי קולינריה באירוע הראשון מסוגו במגזר החרדי
שף פרטי לאירועי בוטיק
שטרודל תפוחים וערמונים/ ניסי גולדרייך
לכבוד החג: שוק טלה בתנור / ניסי גולדרייך
סלמון בטעם מעושן / ניסי גולדרייך
'כל האוכל ושותה בתשיעי': כך תעברו את הצום בצלילות הדעת • המדריך המלא
קרעפלך לערב יום כיפור / ניסי גולדרייך
כמו תפוז: השיטה המעניינת לחיתוך רימון בלי להתלכלך • צפו
עוגת דבש של דודה אהובה / ניסי גולדרייך
היסטוריה יין ומשפחה

2 תגובות

  1. הבצק עלים של שימרית הוא ללא מרגרינה אך בטח עם חמאה,מה זה משנה? היינו הך.אין בצק עלים ללא מרגרינה או חמאה.אי אפשר עם שמן להכין בצק עלים.אז עובדים עלינו?

סגור לתגובות.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו