צילום: עמית אורנשטיין

שף פרטי לאירועי בוטיק

בוחרים שף פרטי לאירוע, בין אם מדובר בחתונה, בבר מצווה ובין אם באירוע עסקי, הכל הופך להיות הרבה יותר איכותי והרבה יותר מדויק. חומרי הגלם נבחרים בקפידה רבה, לרוב מדובר בחומרי גלם אשר נבחרו בהתאם למה שהעונה באותה שנה מציעה וגם כל מנה עוברת תהליך מחשבתי ארוך כדי ליצור לאורחים טעם ייחודי ומדויק להפליא

המאמר בשיתוף קייטרינג נועה דניס.

דמיינו לעצמכם שאתם מגיעים לאירוע אליו התכוננתם זמן רב כל כך, אירוע מרגש, ייחודי ויוצא דופן בו השקעתם המון מחשבה, זמן וכן גם לא מעט כסף. אירוע אליו מגיעים כל האנשים הכי חשובים יקרים לכם, לחגוג ביחד אתכם. אתם מגיעים ויש אדם אחד בליווי צוות שלם שהגיע לבשל במיוחד עבורכם ועבור הקרובים לכם. מאוד דומה להרגשה של מסעדה, רק שהפעם, אתם בחרתם את השף, אתם בחרתם את המנות או לפחות את הסגנון שלהן, את הקונספט. כדי ליצור אירוע כזה, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לבחור שף פרטי לאירועי בוטיק.

אז מדוע שף פרטי הופך את האירוע לכל כך מיוחד?

ובכן, שבוחרים שף פרטי לאירוע, בין אם מדובר בחתונה, בבר מצווה ובין אם באירוע עסקי, הכל הופך להיות הרבה יותר איכותי והרבה יותר מדויק. חומרי הגלם נבחרים בקפידה רבה, לרוב מדובר בחומרי גלם אשר נבחרו בהתאם למה שהעונה באותה שנה מציעה וגם כל מנה עוברת תהליך מחשבתי ארוך כדי ליצור לאורחים טעם ייחודי ומדויק להפליא. הפשטות היא גם מה שמיוחד באירועים כאלה. אם נשים את הדברים על השולחן נגלה כי הדבר שהאורחים הכי מחכים לו שהם מגיעים לאירוע זה האוכל. לא המקום, לא המוזיקה, אלא האוכל. למה? כי אוכל טוב, מייצר אווירה טובה, אוכל טוב ואיכותי, מחבר בין אנשים, אוכל טעים ומדויק גורם לכולם לשמוח וזה בדיוק מה שארוחת שף עושה.  היכנסו למידע נוסף על שירותי שף פרטי.

אז איך זה עובד?

בשלב הראשון אתם צריכים לבחור את השף. יש שפים שמבשלים רק לחתונות, יש כאלה שפותחים את עצמם לכל סוגי האירועים, יש שפים שההתמחות שלהם היא תפריט ים תיכוני לעומת כאלה שמבשלים מנות צרפתיות. לכן, מאוד חשוב לשים לב את מי אתם בוחרים. דבר נוסף שכדאי לשים אליו לב הוא כל הנושא של התאמת השף למקום. למשל, יש שפים שמבשלים אך ורק בתנאי מטבח קיימים, לעומת כאלה שהאהבה שלהם היא לבשל בחיק הטבע, בצבעים, בחוץ, באוויר.

כל מה שהם צריכים זה סכין טוב, חומרי גלם איכותיים, טאבון מקצועי והם מסודרים. אתם צריכים לבדוק שהשף תואם את האוכל שאתם מתחברים אליו ושיש גמישות בהיבט של בניית התפריט. לאחר שהתעניינתם לגבי 2-3 שפים שמבשלים באירועים, זה הזמן לדבר עם השף, לראות שאתם מתחברים לוויב שלו ולא פחות חשוב שהוא פנוי בתאריך של האירוע שלכם.

בניית תפריט וקדימה לדרך

יש כאלה שחולמים על תפריט בשרי, אחרים דווקא חושבים לכיוון הצמחוני טבעוני ויש את אלה שחשובים שדווקא חלבי הוא הפתרון הטוב ביותר לאירוע שמתאים לכל האורחים מכל הסוגים והמינים. לכן, עליכם לחשוב איזה תפריט מתאים לכם ואילו מנות יכולות להשתלב נפלא באירוע שלכם בהתאם לעונה בשנה, למיקום שלו, לאורחים שמגיעים… חשבו לא רק על העיקריות, אלא גם על הראשונות והקינוחים. נסו להבין איזה סגנון הגשה מתאים לכם בהיבט של האווירה של האירוע אבל גם בהיבט של התקציב. מגשי אירוח קלילים ומגוונים? הגשה לשולחן או אולי בופה עשיר ויוקרתי? זהו אחרי שחשבתם ביחד עם השף על כל הפרטים – קטנים כגדולים, תוכלו לצאת לדרך ולהתקדם לעבר אירוע שכולו הגשמת חלומות.

ועוד כמה טיפים בדרך לאירוע מוצלח

  • שימו לב לשילובים בין האוכל לבין האלכוהול, לא כל המנות מתאימות עם קוקטיילים ולא כל יין מתאים לכל מנה.
  • השקיעו בחיבורים בין האוכל לעיצוב וודאו שאתם בוחרים פתרונות ישיבה נוחים לאורחים שלכם.
  • שחררו שליטה ותנו למומחים לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר, אם צריך היעזרו במפיק פרטי או חברת הפקות.

המאמר נכתב באדיבות נועה דניס, שף פרטי המציע שירותי שף עד הבית ושירותי קייטרינג חלבי, לבקשת תפריט והזמנה הכנסו לקישור.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו