רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך

נתח אנטריקוט צלוי בתנור בטעמים של חרדל, עגבניות ובזיליקום  וניחוח עשיר של רוזמרין לצד רוטב בצלים מתקתק

כתבות נוספות בנושא:

שקשוקה עם זיתי קלמטה וביצה עלומה / ניסי גולדרייך
קרמבו / עטרה ז׳ורנו
עוגת גבינה מוצלחת וטעימה / עטרה ז'ורנו
חציל, עגבניות שרי ושום קלויים בתנור / ניסי גולדרייך

אנטריקוט הוא נתח מפונק אם לא מטפלים בו נכון הוא נהיה יבש ולא אכיל. למתכון הזה מומלץ להשתמש במד חום לבישול, לא מוצר יקר, יחד איתו נצליח בקלות להגיע לתוצאות מושלמות. "רוסטביף" הוא שיטת צלית בקר של נתח גדול ושלם בתנור. אפשר גם לפרוס לפסטרמה דקה לסנדוויץ' מפנק. הנתחים שמתאימים לו בעיקר הם האנטריקוט, פילה וסינטה.

מרכיבים:

2 קילו נתח אנטריקוט
2 כפות  חרדל דיז'ון
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
2 כפות ממרח פסטו בזיליקום
3 כפות דבש
כף תבלין פילדלפיה או קייג'ון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
ראש שום פרוס ל2 חצאים
גזרים צבעוניים
גבעול רוזמרין/ טימין
שמן זית בחומציות נמוכה

לרוטב בצלים ביין:

10 בצלי שאלוט או 3 בצלים פרוסים לרבעים
שמן
כוס וחצי יין קברנה
מלח
פלפל
3 כפות דבש
2 כפות קמח

הכנה:

1 צורבים את הבקר מכל הכיוונים עם שמן זית
2 מעבירים לתבנית פיירקס ומעסים מכל הכיוונים בחרדל, עגבניות, פסטו ודבש ומתבלים ומוסיפים את שאר הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל
3 מחממים תנור ל250 מעלות
4 מכניסים לתנור בחלק התחתון של התנור ואופים רבע שעה
5 מורידים ל180 מעלות ואופים עוד שעה שהבשר יגיע ל56 מעלות במידה ואוהבים יותר עשוי אז מוסיפים עוד רבע שעה
6 מוציאים מהתנור ומכסים בנייר אלומיניום ומקררים את הבשר חצי שעה בחוץ ואז פורסים למנות ומגישים
מומלץ לפרוס אחרי לילה בקירור ולחמם לא ישירות על הפלטה

לרוטב:

1 בסיר סוטאז' קטן מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים
2 מוסיפים את הדבש ומתבלים ומערבבים
3 מוסיפים את היין ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
4 מדללים את הקמח במים עד שנהיה נוזלי ולא בצקי ומוסיפים לרוטב ומערבבים עד שהרוטב מסמיך טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך
5 מגישים חם לצד הבקר

שבת שלום!

כתבות קשורות

שקשוקה עם זיתי קלמטה וביצה עלומה / ניסי גולדרייך
קרמבו / עטרה ז׳ורנו
עוגת גבינה מוצלחת וטעימה / עטרה ז'ורנו
חציל, עגבניות שרי ושום קלויים בתנור / ניסי גולדרייך
מוקפץ אסייתי / עטרה ז׳ורנו
תבשיל פרגיות ברוטב חמאת בוטנים ובצל מקורמל / ניסי גולדרייך
הזמנתם מגש פיצה והשארתם משולש למחר? זו הדרך הטובה לחימום • צפו
מתכון לכדורי אנרגיה משמחים
מתכון משודרג: נודלס עם חזה מוקפץ וזיתים מלוחים / ניסי גולדרייך
מה קרה לטעם האהוב של הקרמבו? הסערה - וההסבר המרגיע
מאפה במילוי בשר / עטרה ז׳ורנו
קראמבל פירות יער ותפוחים / ניסי גולדרייך
רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין / ניסי גולדרייך
לא אוהבים שיבולת שועל? תופתעו: מתכון לעוגיות גרנולה / עטרה ז'ורנו
איך מטפלים בעוף, בשר ודגים? / ניסי גולדרייך
פוקאצ׳ה ירקות / עטרה ז׳ורנו
דג לברק עם הרבה עשבים ולימון / ניסי גולדרייך
מעל 150 שפים, טבחים, בעלי קייטרינג וחובבי קולינריה באירוע הראשון מסוגו במגזר החרדי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו