חציל, שרי וקונפי שום בתנור עם שמן זית ועשבי תיבול
רכיבים:
1 חציל גדול פרוס לשתיים באמצע
10 עגבניות שרי חצויות
2 ראשי שום מחולקים לשיניים עם הקליפה
גבעול עלי בזיליקום/ פטרוזיליה/שמיר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית בחומציות נמוכה
הכנה:
1 מחממים תנור ל180 מעלות
2 בעזרת סכין חורצים את החציל לאורך ולרוחב לקוביות לא עמוקות מדי
3 מסדרים את הירקות בתבנית מרופדת נייר אפיה ומפזרים עשבי תיבול
4 מושחים את החציל בשמן זית ומזלפים על השרי והשום שמן זית
4 מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור ל40 עד 50 דקות בתנור , תלוי בעובי החציל, עד שהוא מקבל צבע זהוב קצת שחום
מגישים חם, אפשר לזלף טחינה וסילאן על החציל בהגשה
שבת שלום!