פילה ברמונדי בקראסט פיסטוק ובזיליקום / ניסי גולדרייך

דג ברמונדי בקראסט פריך

ברמונדי הוא דג מיוחד, שמן ועסיסי. הציפוי הקריספי והרכות של הדג נותן  מרקמים של רכות חמאתית וקראסט פריך של הפירורי לחם והפיסטוק בניחוח המיוחד של הבזיליקום

מרכיבים:

8 מנות פרוסות של פילה ברמונדי עם העור
כוס פיסטוק לא קלוי
צרור בזיליקום רק העלים
שן שום
חצי כוס פירורי לחם
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס
לימון סחוט
שמן זית איכותי בחומציות נמוכה
סילאן

הכנה :
1 סוחטים על הדגים לימון ומשרים אותם כ10 דקות
2 שמים במיקסר את הפיסטוק, בזיליקום, שום ופירורי לחם וטוחנים בפולסים קצרים ומתבלים במעט מלח ופלפל לפי הטעם
3 מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את הדגים  כשהעור כלפי מטה ומזלפים מעט שמן זית
4 מניחים מהתערובת הפירורים מעל הדגים שיכסה הכל ומהדקים לדג
5 מזלפים מעט סילאן על הדגים ומתבלים עוד קצת במלח גס וצ'ילי גרוס ומזלפים שוב מעט שמן זית
6 מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים לאפיה של 20 דקות

להגשה בשבת, כדי לא לאבד את הפריכות של הציפוי, לחמם על הפלטה ללא כיסוי

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו