סלט חומוס ממכר עם בשר מפורק / ניסי גולדרייך

הסוד לממרח חומוס המושלם הוא צורת הבישול של החומוס, כבר בבישול הוא מקבל את כל הטעם שנכניס אליו לארוחה חמה לצד פיתה לניגוב וזיתים מלוחים

חומוס בשר

לחומוס:

500 גרם חומוס קטן
2 בטטות בינוניות
1 גזר
1 בצל
5 שיני שום
כף גדושה כמון
כוס טחינה גולמית

הכנה:

1 משרים את החומוס במים עם כפית אבקת סודה לשתייה 24 שעות לפחות
2 בסיר שמים את החומוס יחד עם הירקות הקלופים ומתבלים בכף כמון
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ4 שעות עד שהחומוס נמעך בין האצבעות
3 שמים במיקסר 2 כוסות חומוס מבושל ללא הירקות (את הירקות אפשר לאכול בנפרד)  יחד עם כוס  נוזלים שהתבשל בו החומוס ומוסיפים את הכוס טחינה גולמית. מוסיפים מעט נוזלים במידת הצורך עד לקבלת מרקם רצוי
4 מתבלים בחצי כפית מלח וכפית כמון ומעבדים עד שמתקבל ממרח

לבשר:

250 גרם בשר אנטריקוט או צוואר טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 שיני שום פרוסות
כפית מלח
כפית פלפל גרוס
כפית כמון
2 כפות דבש

הכנה:

1 מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עם השום מתבלים במלח ופלפל ודבש
2 מוסיפים את הבשר ותוך כדי בעזרת מזלג מפרידים לחתיכות קטנות ומבשלים כ10 דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים בכמון.
3 טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך

הגשה:

1 מסדרים בצלחת כ4 כפות מחומוס ומורחים בעזרת כף תוך כדי סיבוב הצלחת.
2 מניחים בשר במרכז הצלחת ומגישים חם לצד פיתה חמה וחמוצים

בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו