קרם לימון ותות עם קראמבל אגוזים/ ניסי גולדרייך
10 כוסות קינוח גדולות או 20 קטנות
לקרם לימון:
125 מ"ל מיץ מלימון (3/4 כוס שתיה חמה)
100 גרם שמן (קצת פחות מ3/4 כוס שתיה חמה)
100 גרם סוכר (חצי כוס שתיה חמה)
4 ביצים
לקרם תות:
10 תותים
חופן פקאן סיני
גביע קטן קצפת צמחית
2 כפות פודינג וניל
לקראמבל:
2 כוסות קמח
100 גרם סוכר חום (חצי כוס שתיה חמה )
120 מל שמן (3/4 כוס שתיה חמה)
כוס אגוזים קצוצים לבחירה
הכנה:
1מקציפים את הקצפת צמחית יחד עם הפודינג לקצפת יציבה ומניחים בצד
לקרם לימון:
2 מרתיחים בסיר את הלימון, השמן והסוכר עד שהסוכר נמס
3 בקערה קטנה טורפים את הביצים חזק ושופכים לתוך סיר הלימון תוך כדי ערבוב חזק עד שהלימון מסמיך לקרם סמיך
4 טוחנים במוט בלנדר את הקרם לקבלת קרם לימון חלק
5 מוסיפים חצי מכמות הקצפת שהקצפנו ומערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף
לקרם תות:
6 מרסקים את התותים יחד עם הפקאן בעזרת מוט בלנדר בפולסים קצרים
7 מוסיפים את החצי הנותר מהקצפת צמחית ומערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף
לקראמבל:
8 בקערה מעבדים את כל החומרים לבצק אחיד ומפוררים לפירורים גסים
9 מחממים תנור ל180 מעלות
10 מפזרים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דקות עד להזהבה
הרכבה:
מזלפים את הקרם בכוסות ומוסיפים מהקראמבל
ושומרים בקירור
ניתן לזלף מעט סירופ מייפל לפני ההגשה
שבת שלום!