תבשיל ריזוטו עם ירקות ועוף
מרכיבים:
2 וחצי כוסות אורז עגול מושרים כחצי שעה במים עם
2 כפות מלח גס (כוס שתיה חמה )
4 פרגיות או ירכיים מפורקים מעצם וחתוכים לקוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 תפו"א חתוכים לקוביות קטנות
1 שומר חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
שמן זית איכותי
7 כוסות מים (כוס שתיה חמה)
הכנה:
1 מחממים סיר סוטאז' עם מעט שמן זית והתבלינים ומטגנים את הירקות יחד עם העוף והשום עד שהם זהובים ורכים
2 מסננים את האורז ומוסיפים לסיר יחד עם 5 כוסות מים רותחים ומערבבים מדי פעם ולא מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים
3 מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך
4 מוסיפים מים בהדרגה, כל פעם קצת תוך כדי ערבוב מדיי פעם עד שהתבשיל מקבל מרקם קרמי
בתאבון!