גלילות חציל ממולא בשר טחון ברוטב עגבניות ותרד / ניסי גולדרייך

בשר וחצילים זה אחד השילובים הכי מושלמים שיש , יחד עם רוטב עגבניות שמאחד אותם למנה מיוחדת וטעימה, מתכון מיוחד לבשר טחון עטוף בחציל ברוטב עשיר

מרכיבים:

2 חצילים גדולים
חצי קילו בשר טחון
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
חצי כפית בהרט

לרוטב:

8 עגבניות מרוסקות או 2 פחיות של עגבניות מרוסקות
צרור עלי תרד (או קפוא קצוץ)
צרור עלי בזיליקום קצוץ
טימין
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע קצת סוכר (לא חובה) 
רוויחה לרוטב עגבניות:
3 כפות גדושות קמח
כף שמן

הכנה

להכנת גלילות החציל:

1 בעזרת קולפן כרוב פורסים את החציל לאורך או לפרוס בסכין פרוסות כמעט שקופות. בפרוסה הראשונה והאחרונה עם הקליפה לא נשתמש
2 בקערה מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה ומתבלים
3 מניחים מהבשר בקצה פרוסה של חציל ומגלגלים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה

להכנת הרוטב:

1 בקערה שמים את העגבניות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים את עלים הקצוצים וקצת טימין מתבלים  וטועמים
2 במחבת רותחת שמים את השמן עם הקמח ומערבבים כמה רגעים עד שהקמח מבעבע  ומוסיפים לרוטב  העגבניות  ומערבבים היטב
3 שופכים את הרוטב על הגלילות חציל ומסדרים את העלי תרד יפה, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור חם 200 מעלות ל40 דקות

לכבוד שבת קודש!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו