מרכיבים:
קילו קמח.
3 כפות סוכר.
2 כפות שמרים.
כפית מלח.
4 כוסות מים פושרים.
שמן- לטיגון.
אופן ההכנה:
1. יש לשים בקערה קמח,סוכר ושמרים ולערבב היטב.
2. יש לשים את המים וכפית המלח וללוש היטב.
אני אישית אוהבת ללוש את הבצק של ה ספינג׳ ביד ולא במיקסר.
3. יש לתת התפחה לבצק פעמיים,
התפחה ראשונה-1/2 שעה.
התפחה שניה- לאחר שהורדנו את הנפח של ההתפחה הראשונה יש לתת התפחה נוספת של 1/2 שעה.
4. יש לחמם מחבת גדולה ורחבה יש להקפיד שהשמן יהיה חם אך לא מידי אחרת הספינג׳ ישרף, ממליצה על להבה בינונית.
5. יש לטגן משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב יפה.
6. יש לפזר לאחר הטיגון על הספינג׳ סוכר או אבקת סוכר.
תהנו, חנוכה שמח.
לקביעת סדנאות ולתפריט מגשי אירוח, עטרה-0584713348
חצי שעה התפחה – אופטימי מידי. אני עושה שתי התפחות של שעה, וביניהן איסוף הבצק והיפוכו בקערה
מתכון גרוע חבל