לחמניות שום / ניסי גולדרייך

לחמניות רכות בטעם שום עם שמן זית מתובל שהופכת את הארוחת חג לחגיגה מושלמת יחד עם גבינות ומתבלים

מרכיבים:

2 כפות שמרים
500 מ"ל מים פושרים
קילו קמח
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן זית
כף מלח
5 שיני שום כתוש

לציפוי:

חצי כוס שמן זית
צרור בזיליקום קצוץ
מלח גס

הכנה:

1 במיקסר שמים את השמרים יחד עם המים ומערבבים מעט שלא יהיה גושים
2 מוסיפים את הקמח והסוכר ולשים  עוד קצת ומוסיפים את השמן והמלח והשום ולשים 10 דקות
3 מתפיחים שעה ומחלקים לכדורים קטנים של 80 גרם
4 מרדדים לרצועות קטנות ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה
5 חורצים פנסים קטנים ומתפיחים שוב כחצי שעה
6 מחממים תנור ל200 מעלות
7 מערבבים את השמן זית עם הבזיליקום ומורחים בם את הלחמניות
8 מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור ל15 דקות
9 מוציאים ומורחים שוב את הלחמניות בשמן זית עם בזיליקום

בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו