פלפל ממולא / עטרה ז׳ורנו

כמה שאני אוהבת ארוחה שלמה בסיר אחד, פלפל ממולא בכל טוב של אורז, צנוברים ובשר עם המון עשבי תיבול. ארוחה שמתאימה לאורחת ערב מפנק ולא רק… הסיר של הממולאים מתאים גם לסעודת השבת .

מרכיבים:

4 פלפלים ירוקים.
4 פלפלים אדומים.
1 כוס אורז.
300 גרם בשר טחון.
2 בצלים- לטיגון.
100 גרם צנוברים קלויים.
1/2 צרור כוסברה טריה.
תבלינים: מלח, מרק עוף, צילי גרוס, ראס אל חנות, פלפל שחור ופפריקה.

אופן ההכנה:

1. יש לבשל את האורז כ-10 דקות, האורז אינו צריך להיות מוכן באופן מלא.
2. לאחר שהאורז מוכן יש להעביר למסננת ולתת לכל הנוזלים לרדת.
3. בזמן שהאורז מתקררים יש להכין את הבשר שמתווסף לקערת האורז.
4.מטגנת כ-2 בצלים עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפה את הבשר הטחון והצבורים ומטגנת כ- 10 דקות.
5. לאחר מכן מוסיפה את כ-3 כפות כוסברה טריה ותבלינים: מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות וצילי גרוס.
6. יש להקפיד שהתערובת הבשר תתקרר ורק לאחר מכן להוסיף אותה לקערת האורז ולערבב היטב לאיחוד מלא, ניתן להוסיף עוד כ-3 כפות כוסברה טריה.
7. לאחר שתערובת הבשר מוכנה יש למלא את הפלפל הממולא.
7. יש לטגן קלות את הבצל בשמן חשוב שהסיר יהיה רחב ולהוסיף כ-3 כוסות מים ולתבל במלח, מרק עוף, פפריקה ובכוסברה טריה.
8. את הפלפל יש למלא בתערובת הבשר והאורז ולשים בסיר.
9. את אותה פעולה יש לעשות ביתרת הפלפלים ולבשל כ-25 דקות.

לקביעת סדנאות ולתפריט מגשי אירוח, עטרה- 0584713348

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו