סטייק דג לוקוס בטמפורה, ברוטב אדום פיקנטי / ניסי גולדרייך

מתכון מיוחד לדג לוקוס בטמפורה עם הרבה עשבים, ברוטב פיקנטי אדום עם ירקות, מנה של דג שהוא בפני עצמו סעודה שלימה לערב שבת לטבול בה את החלה

מרכיבים

לדג:
6 מנות של סטייק דג לוקוס
לטמפורה:
כוס קמח
כוס מי סודה לשתיה או בירה
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב :
10 עגבניות שרי
ראש שום מחולק לשיניים
1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות
3 פלפלים חריפים ללא הראש
כף גדושה פפריקה מעושנת
חצי כפית כורכום
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
2 כפיות מלח גס
שמן זית
1 לימון סחוט
250 מ"ל מים רותחים (כוס וחצי של כוס שתיה חמה)
שמיר טרי קצוץ

הכנה:

1 תחילה נכין את הטמפורה, בקערה נערבב היטב את כל המרכיבים ונשרה בהם את הדגים בצורה כזו שיהיו טבולים מכל הכיוונים בבלילה
2 מחממים סיר סוטאז׳ רחב עם שמן זית, לוקחים דג מהבלילה, חשוב לשים לב שהוא עטוף טוב בבלילה ומטגנים כ5 דקות מכל צד, עד שהציפוי זהוב ויפה ומוציאים לתבנית ומניחים בצד
3 אחרי שסיימנו לטגן את הדגים נכין את הרוטב, מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים תחילה את שיני השום עד שהם זהובים ומוסיפים את הפפריקה המעושנת ואת שאר התבלינים עם עוד קצת שמן זית ומטגנים מעט
4 מוסיפים את שאר הירקות וצולים עוד כ10 דקות על אש נמוכה, עד שהירקות רכים ומוסיפים את המים הרותחים וסוחטים לימון ומערבבים
5 מוסיפים לסיר את הדגים שטיגנו, מניחים על הרוטב ובין הירקות בלי לערבב, אפשר להרטיב מעט את הדגים ברוטב
6 מפזרים שמיר קצוץ בנדיבות ומזלפים עוד קצת שמן זית ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה ומורידים מהאש

לכבוד שבת קודש!

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו