נתח אנטריקוט ״טומהוק״ עם זרעי חרדל ברוטב עדין / ניסי גולדרייך

נתח ה״טומהוק״ הוא החלק המשובח של האנטריקוט שיושב על עצם צלע ארוכה, הנתח עסיסי ועשיר ומתאים לצליה בגריל או בתנור - קבלו מתכון מיוחד בטעמי גריל מיוחדים

מרכיבים:

נתח טומהוק
כף זרעי חרדל או 2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ בלסמי
4 כפות רוטב סויה
חצי כוס דבש (כוס שתיה חמה)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
ראש שום מחולק לשיניים
צרור שמיר גבעול רוזמרין/ טימין
שמן זית איכותי

הכנה:

1 מעסים את הנתח בשמן זית ומלח גס ומחממים מחבת וצורבים אותו מכל הכיוונים כ2 דקות כל צד
2 מעבירים את הנתח לתבנית פיירקס מרופדת נייר אפיה
3 בקערה מערבבים את החרדל, העגבניות, הפסטו והדבש ושופכים על הנתח ומעסים מכל הכיוונים ומתבלים מעט בפלפל גרוס ומוסיפים את השום והשמיר ומזלפים מעט שמן זית
4 מחממים תנור ל250 מעלות
5 מכניסים את התבנית בחלק התחתון של התנור ואופים רבע שעה
6 מורידים ל160 מעלות ואופים עוד שעה שהבשר יגיע ל55 מעלות, במידה ואוהבים יותר עשוי אז מוסיפים עוד רבע שעה
7 מוציאים מהתנור ומכסים בנייר אלומיניום ומקררים את הבשר חצי שעה בחוץ ואז פורסים למנות ומגישים

מומלץ לפרוס אחרי לילה בקירור ולחמם לא ישירות על הפלטה לשבת

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו