צלי כתף בבצלים מקורמלים ויין בתנור / ניסי גולדרייך

כתף בקר בשיטת בישול מיוחדת ברשת בד לבישול, בצליה ארוכה בתנור עם בצלים מקורמלים ויין טוב • מתכון עשיר וקלאסי שיככב אצלכם בשולחן שבת

מרכיבים:
2 קילו נתח צלי כתף
5 בצלים פרוסים
רבע כוס שמן
כוס דבש
כף פלפל שחור גרוס
חצי כפית קימל טחון
כף מלח גס
תבלין קייג'ון
פלפל צ'ילי גרוס

לרוטב:
2 כוסות יין קברנה
5 עלי דפנה
10 כדורי פלפל אנגלי
2 כפות דבש
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:
1 בסיר סוטאז' שמתאים גם לתנור מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הדבש וממשיכים לבשל עד שהבצל מקבל צבע קרמל יפה.
2 במחבת רותחת צורבים את הבשר מכל הכיוונים כ5 דקות מכל צד.
3 מניחים שני ניירות לאפיה באופן שיעטוף את הבשר מכל הכיוונים ובמרכז הנייר שמים חצי מכמות הבצל המקורמל מפזרים בנדיבות מהקייג'ון ומעט פלפל צ'ילי גרוס ומעל מניחים את הבשר ומתבלים שוב בנדיבות בקייג'ון ומעט צ'ילי גרוס ומפזרים את יתר הבצל באופן אחיד על הבשר.
4 עוטפים בנייר ומכניסים לרשת בד לבישול וקושרים ומעבירים לסיר עם מכסה או תבנית פיירקס
5 שופכים 2 כוסות יין קברנה וליטר מים חמים ומתבלים בעלי דפנה, פלפל אנגלי, דבש, מלח ופלפל ומכסים היטב  ומכניסים לבישול בתנור שחומם ל140 מעלות ואופים 4 שעות.
6 מקררים לילה במקרר, פורסים למנות ומעבירים לסיר יחד עם הבצלים ומחממים
8 מדללים 2 כפות קמח במעט מים ומוסיפים לרוטב הבשר ומערבבים היטב עד שהרוטב מעט מסמיך ומורידים מהאש.
מפזרים עשבי תיבול קצוצים ומגישים חם

לכבוד שבת קודש!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו