פאי פיצוחים / ניסי גולדרייך

אין כמו לחגוג את ט"ו בשבט עם פאי פיצוחים בטעמי קרמל עשיר באגוזים טובים... בשביל לקבל בצק פאי מושלם אל תוותרו על הקצפת החמאה עם החלמונים פעולה זו מסייעת לבצק לא לאבד מהצורה שלו במהלך האפיה

לבצק: (כוס שתיה חמה של 200 מ"ל)
150 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח
חצי כוס אבקת שקדים
כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
קורט מלח

למלית:
50 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סירופ מייפל
כוס וחצי של פיצוחים פקאן סיני/ פקאן טבעי/ קשיו/ אגוזי מלך/אגוזי לוז/צנוברים
2 ביצים m

הכנה:
הכנה הבצק:
1 מחממים תנור ל180 מעלות
2 מקציפים את החמאה עם החלמונים כ2 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים את הפירורים לבצק אחיד
3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקרור חצי שעה לפחות.
4 מקמחים נייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ
5 מצמידים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 26
6 דוקרים את בסיס הבצק והשוליים
7 מצמידים נייר כסף טוב על הפאי כדי למנוע תפיחה של הבצק ואופים 15 דקות אפיה עיוורת
8 מוציאים את הנייר כסף ומקררים מעט

להכנת המלית:
1 בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים של המלית ומערבבים היטב
2 יוצקים על הפאי את המלית
3 מחממים את התנור ל170 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהפאי מזהיב יפה
4 מקררים טוב ומעבירים לתבנית הגשה

בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו