קרמשניט נפוליאון / ניסי גולדרייך

קבלו מהכספת את המתכון המיוחד של של הרבנית גיטה שטרן ע"ה ויהיה זה לזכרה, סבתא אהובה!

הקרמשניט הוא מאפה צרפתי ידוע בשלל גירסאותיו.. אבל המתכון המסורתי נשמר בסודי סודות אצל הקונדיטורים הצרפתים. סבתא של בעלי אמנית בנשמה, הונגריה שהיתה בקיאה גם בקולינריה הצרפתית ואפשר לומר שהחייתה לא מעט מתכונים מסורתיים וגם את המתכון ל"קרם נפוליאון" של הקרמשניט המסורתי, הוא מושחת, הוא ממכר, הוא מעדן מלכים אמיתי, לא סתם הוא קרוי קרם נפוליאון…

מרכיבים:
חבילת בצק עלים חמאה אחרי הפשרה של לילה במקרר

לקרם נפוליאון:
125 גרם קמח
3 חלמונים
חצי ליטר חלב
חצי כוס סוכר
קורט מלח
כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

חצי גביע שמנת מתוקה
2 כפות פודניג וניל
3 חלבונים
רבע כוס סוכר

להגשה:
אבקת סוכר
קונפיטורה אוכמניות או תותים

הכנה:
1חוצים את הבצק עלים לשניים ואופים בתנור ב180 מעלות כ20 דקות עד להזהבה
2 מקררים מעט ומחלקים בעזרת סכין כל עלה למלבנים שווים

מכינים את הקרם:
1 בסיר מרתיחים את החלב עם החלמונים והסוכר, מלח והוניל ומערבבים היטב
2 מוסיפים את הקמח ומתחילים לבחוש על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים ומקבלים קרם יציב לא נוזלי
3 טוחנים במוט בלנדר לקבלת קרם חלק
4 מקציפים את החלבונים עם רבע כוס סוכר לקצף יציב ומערבבים עם הקרם בעדינות
5 מקציפים את השמנת מתוקה עם 2 כפות הפודינג לקצף יציב ומערבבים עם הקרם בעדינות ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר רחב
6 מזלפים על כל עלה בנדיבות מהקרם וסוגרים עם עלה ומעבירים לתבנית
7 מנפים אבקת סוכר להגשה ומוסיפים ריבת אוכמניות או תותים איכותית

בתאבון!

הכתבות המעניינות ביותר

1 1 הצבעה
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

למה להיתבטא בשפה רחובית מושחת? ועוד על אוכל??? לא חסר מילים הגונות לתאר את טעם המזון, המילים האלו חדרו למיגזר החרדי בצורה דוחה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו