צילום: ניסי גולדרייך

חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך

המתכון לחלות שכבש את הרשת, מושלם גם בקמח כוסמין לבן או מלא עם הטיפים המיוחדים לחלות של בית טובות לא פחות ממאפיה! תהנו, לכבוד שבת!

מרכיבים:

2 כפות שמרים יבשים
קילו קמח כוסמין
100 גרם סוכר (חצי של כוס שתיה חמה )
120 מ"ל שמן (3/4 של כוס שתיה חמה)
כף מלח
470 מ"ל מים פושרים לכוסמין לבן.

500 מ"ל לכוסמין מלא

הכנה:

1 שמים במיקסר את השמרים עם מעט מכמות המים ומוסיפים את הקמח ולשים
מוסיפים עוד קצת מהמים ולשים
2 מוסיפים את הסוכר השמן והמלח ולשים
ושוב בהדרגה תוך כדי לישה שמים קצת מים ועוד קצת מים
לשים 12 דקות ומתפיחים שעה
3 מחממים תנור ל200 מעלות
4מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה

גודל חלה סטנדרטית היא 600 גרם

5 קולעים חלות ומתפיחים שוב 50 דקות עד שעה
6 מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות
7 מקררים ושומרים בשקית אטומה ומקפיאים ומוציאים להפשיר שעתיים לפני שבת ומחממים על הפלטה

טיפים להצלחה:

•יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים, השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה.

•מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה. חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה!

•לישת הבצק חשובה לגמישותו על כן חשוב ללוש את הבצק 12 דקות לפחות עד רבע שעה פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק גם לתפוח ולהיות אוורירי.

•בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה.

•כדאי ללמוד לתחוב אצבע בחלה אחרי הקליעה ולבדוק אם היא התמלאה אויר אם השקע נשאר סימן שהחלה לא מלאה באויר וצריך עוד התפחה ואם השקע עולה חזרה מהר סימן שהחלה מלאה אויר ומוכנה לאפיה.

הכתבות המעניינות ביותר

5 1 הצבעה
דירוג הכתבה
3 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

טיפים מעולים. לא ידעתי עד עכשיו מה היתה הסיבה לבצק דביק. וגם לא התפחתי מספיק זמן. תודה

נראה שיש טעות בטיפים. אם במבחן הנגיעה הבצק עולה מהר אז החלה עדיין לא מוכנה.אם השקע לא חוזר, אז צריך להכניס לאפייה מייד אם השקע חוזר לאט אז החלה מוכנה.

כשאת דוחפת אצבע לחלה תפוחה, התפיחה נופלת…

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו