השקשוקה הקלאסית. (שלי, ברור…)
מגרדים 4 עגבניות גדולות ורכות (המגרדת בתוך המחבת. פחות כלי ללכלך)
מוסיפים שמן
ומטגנים את העגבניות עד להסמכה קלה.
מתבלים – פפריקה מתוקה ו/או חריפה, מלח פלפל.
אחרי שהרוטב מוכן, פותחים ביצה לכוס, "מפנים לה מקום" בעזרת כף ושופכים לבור הפעור.
וכך 4 ביצים אחת ליד השניה.
מבשלים עוד 2-3 דקות. מפזרים פלפל שחור.
מגישים עם לחם שחור טרי (לא פרוס!)
או, בליל שישי, עם חלת ויז'ניץ ריחנית. (סוד של בני ברקים…)
השקשוקה של בעלי
חותכים 4 עגבניות לקוביות, כמו לסלט.
שופכים למחבת ומוסיפים שמן ומלח. (המלח מרכך את העגבניות)
מטגנים תוך כדי מעיכה במזלג עד שהעגבניות רכות.
מקערית קטנה טורפים 5 ביצים ושופכים בבת-אחת אל המחבת.
מערבבים כל הזמן עד שהביצים מבושלות.
מגישים עם פיתות שרופות חצויות לרוחב. (מפרידים בין העיגולים שיוצרים את הפיתה ומקבלים 2 לאפות קטנות).
ואוכלים כמו בלינצ'ס. ממלאים, מגלגלים ולבריאות.
ואיך אני תמיד אומרת? זו לא שקשוקה, זה "מקושקשת עם עגבניות".
אפשר להוסיף בצל מטוגן ופלפלים חריפים לגירסא הקלאסית וזה ממש מעדן!!
אפשר להוסיף טיפה סוכר כמו שממליחים מאכל ו100 גרם רסק עגבניות לערבב והטעם משובח