מתכון השפית להכנת לזנייה חלבית מדהימה

השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים, חלבית איטלקית כשרה מזהירה כי מדובר במתכון עמוס בקלוריות, אבל הכי טעים היא הכינה אותו בשנה שעברה לכבוד חג השבועות, אז תגזרו ותשמרו... היא מעניקה לנו את המתכון אותו אפשר להכין בבית.

  • עת רצון: העבירו שמות לתפילה הנערכת בקבר מרדכי ואסתר

    תוכן מקודם

  • הריני ממנה לשליח את מרן הגר"ח קניבסקי שליט"א להעביר עבורי את המתנות לאביונים

    תוכן מקודם

  • הרשמו חינם לכנס שיעשה לכפ סדר בעולם ההשקעות

    תוכן מקודם

  • וצומו עלי: יהודי איראן בשליחות גורלית למען עם ישראל

    תוכן מקודם

מרכיבים:

דפי לזניה

קילו עלי תרד טריים

10 ביצים

חצי גבינת ריקוטה

חופן גבינת מוצרלה  חצי חבילת גבינת פטה

חצי חבילה גבינת שמנת

שמנת מתוקה

בצל

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה מוסיפים את העלים השטופים מבשלים חמש דק עד לריכוך מסננים. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והגבינות מוסיפים שמנת מתוקה, ותבלינים, מלח פלפל לבן אגוז מוסקט. להוסיף את בלילת התרד.

אופציה: להוסיף רוטב עגבניות בבלילה, לשיפור הטעם ולצביעתו באדום.

מסדרים את דפי הלזניה עליהם שופכים את הרוטב, ושוב דפי לזניה. כשמסיימים מפזרים מעל הכל גבינה צהובה מפוררת.

ריקוטה לזניה

 

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

דילוג לתוכן