הייתם אוכלים את זה? נמצא גוש חמאה בן אלפי שנים

לפני כמה שנים התחילו אנשים לייצר חמאה? פועלים מצאו בביצות כבול באירלנד משקע של מוצר החלב במצב אותו הגדירו החוקרים כ"אכיל למדי"

  • גרמניה: הסכים לנתח יהודייה וחזר בו

    תוכן מקודם

  • האלמנה לקוית שמיעה ו4 הילדים נותרו ללא משען ומשענה

    תוכן מקודם

  • הרבו רחמים: אם לששה ילדים במצק קריטי

    תוכן מקודם

  • כשלבן שלך יהיה טוב, לך תהיה נחת: הרישום בישיבה שמשנה חיים בעיצומו!

    תוכן מקודם

בביצות הכבול של אירלנד גילו בשבוע האחרון תגלית נדירה במיוחד: גוש חמאה, אותו חוקרים מעריכים כבן לא פחות מ-2,000 שנים. את הממצא הנדיר הוציא מהאדמה החוואי ג'ק קונאווי כשיצא עם קבוצת פועלים לאסוף כבול להסקה. הגוש היה קבור בעומק של כמעט חמישה מטרים באדמה.

האוצרת של מוזיאון מחוז קאוון לארכיאולוגיה, סבינה דונהיו, אמרה כי "מדובר בממצא יוצא דופן. חמאה הייתה מוצר יוקרתי מאוד בעת העתיקה. העובדה שמישהו קבר מרצון כמות גדולה כזו של חמאה מעידה על עושר רב. זה היה מקובל באותה תקופה לאחסן מוצרי מזון בביצה שידועה כבעלת איכויות משמרות, משום היעדר החמצן שבכבול".

ShowImage
הייחוד בממצא הנו שהוא נמצא ללא ארגז או חבית עץ, שבדרך כלל אפיינו מצבורי מזון עתיקים מהסוג הזה. "אפשרי מאוד שהיה מדובר במנחה יוקרתית לאלי הביצה", מסבירה דונהיו. ניתוח של המשקע סביב החמאה מתארך את הממצא לסביבות המאה הראשונה לספירה הנוצרית. גוש החמאה נשלח לתארוך ולקיחת דגימות.

חוקר באגף הארכיאולוגיה של המוזיאון הלאומי בדבלין, אנדי הלפר, סיפר בהתרגשות לכלי התקשורת במדינה על הממצא: "מדובר בחמאה טהורה. באופן תאורטי, עדיין ניתן לאכול ממנה, אם כי אני מודה שלא הייתי ממליץ על כך".

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

דילוג לתוכן