פריכים, מתובלים היטב, חמים ומריחים - תפוחי אדמה בתנור בתיבול חדשני. לבד כנשנוש או לצד עוף, שניצל או דג והרי ארוחה לתפארת.

מתכון לתפוחי אדמה עם שמן זית, שום, עשבי תיבול ופירורי לחם – תוספת מנצחת לכל ארוחה

תפוחי אדמה פריכים בשום

מצרכים:

שקית תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה – "תפוחי אדמה למיקרוגל" (750 גרם)

3 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

2 כפות עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)

שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

שליש כוס פירורי לחם

*לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לוותר על פירורי הלחם.

אופן הכנה:

-חוצים את תפוחי האדמה. מניחים את חצאי תפוחי האדמה בסיר ושופכים מעל מים רותחים באופן שיכסה אותם. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת ושוטפים במי ברז.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את תפוחי האדמה.  מערבבים בקערית שמן זית, שום, עלים קצוצים, מלח ופלפל. שופכים את התערובת על תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מפזרים מעל פירורי לחם ומערבבים.

-מכניסים לתנור במשך כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

תפוחי אדמה פריכים בשום

 למתכונים נוספים – לחץ כאן