עוגה חלבית, מפתיעה בטעמה, יפה ומרשימה והכי קלה שהכנתם אי פעם.
כל מה שאתם צריכים הם שלושה מצרכים וצלחת שטוחה עגולה וגדולה.
תכל'ס, מה צריך?
225 גרם ליקר קפה
2 חבילות שמנת להקצפה (לפחות 38% שומן)
250 גרם עוגיות עגולות
נו, באמת. אבל מה עושים? פשוט ביותר:
1. בקערת המיקסר ערבבו את השמנת והליקר והקציפו לקצפת יציבה.
2. חתכו ארבעה מלבנים מניר אפיה והניחו אותם בשולי הצלחת. (אל תדאגו, זה לא לאכילה… הם שומרים על שולי הצלחת נקיים. בסוף, תוציאו אותם).
3. קחו עוגיה אחת, מרחו עליה שכבת שמנת והניחו אותה במרכז הצלחת – הפוכה! (בדיוק כמו שמרפי תמיד היה אומר… השמנת על הצלחת). עשו כך ל 6 עוגיות נוספות והניחו מסביב לעוגיה המרכזית. (יצא לכם כעין פרח? יופי!)
4. הכינו שכבה נוספת באותה הדרך, ועוד אחת, ועוד אחת, עד שתגמרנה לכם העוגיות.
5. נשארה קצפת? מצויין! צפו את העוגה מהצדדים ומלמעלה. יישרו והחליקו. (עכשיו תלקקו…)
6. רגע, לא עכשיו! תנו לעוגה לנוח במקרר 8 שעות לפחות.
7. עכשיו, כן! שילפו את ניר האפיה מארבעת הצדדים ופרסו משולש יפה.
ספרו איך יצא או צלמו!
מקור – BuzzFeed
עוגה ללא אפיה?
עוגה עם 3 מרכיבים?
בטח! אסם/עלית/ועוד… כבר אפו את העוגיות העגולות, וגם העמיסו בו עשרות מרכיבים, ידועים ושאינם ידועים.