סעודה ראשונה
שטרודל תפוחים מנצח
שטרודל תפוחים מנצח, אפשר להגיש גם עם כדור גלידה או קצפת.
הוראות הכנה
לקלוף את תפוחי העץ ולחתוך לשמניות, לשים במחבת על אש בינונית להוסיף סוכר, קינמון וחמאה לערבב בעדינות , להשאיר על האש עד שהתפוחים יתרככו , להוסיף מיץ לימון ולערבב מידי פעם, לאחר שהתפוחים התרככו לכבות את הגז ולהמתין שהתפוחים יתקררו.
לשטח את הבצק, לשפוך לאורכו חצי מכמות התפוחים, לגלגל לגליל, לסגור את הקצוות ולהניח בתבנית אפיה, להכין כך גם את השטרודל השני.
לחורר בעדינות עם מזלג את השטרודלים מלמעלה, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות ל-40 דקות בערך או עד שהשטרודל הופך חום, זהוב.
לפזר מעל מעט אבקת סוכר לקישוט ולהגיש חמים.
סלט מיונז,כל כך מזמין וכל כך טעים.
מתאים לסעודות שבת, עם חלה כמובן… וגם לסתם יום של חול.
אצלינו בבית כולם אוהבים סלט מיונז, אני תמיד מכינה ממנו כמות גדולה .
הוראות הכנה
לשטוף את תפו"א להכניס לקערה מלא רבע מים לכסות בנילון נצמד ולהכניס למקרו בטמפ' גבוהה ל 10 דקות, להוציא לבדוק עם קיסם שתפו"א התרככו ,אם צריך אז להוסיף עוד כ- 30 שניות שלא יתרככו יותר מידי.
להוציא את תפו"א, לקרר ולקלוף בעזרת סכין הקליפה יורדת די בקלות, לחתוך לקוביות, לחתוך לקוביות גם את המלפפון, לשים בקערה את האפונה והגזר ללא הנוזל, את קוביות תפו"א והמלפפון, את הביצים לקלוף ולגרד לתוך הקערה בפומפיה עבה.
לערבב את כל המרכיבים בעדינות, להוסיף מלח ומיונז לערבב לפיזור אחיד של המיונז עם כל המרכיבים, לטעות לתקן תיבול, להכניס לקופסא אטומה ולמקרר.
הוראות הכנה
להכנת הבצק, לשים בקערה את הקמח, ליצור גומה לשים בה את הסוכר, השמרים היבשים ומעט מהמים
בצידי הקערה לשים את המלח, לחכות מס רגעים שהשמרים יתחילו להתפתח להוסיף חלק מהמים, ללוש ולהמשיך להוסיף מים על פי צורך, ללוש לבצק רך ונעים ללוש את הבצק עם כרית היד עוד מס דקות, ללטף את הבצק עם מעט שמן זית ולשים את הבצק בצד להתפחה כ– שעה וחצי. בינתיים נכין את הבצל, לשים במחבת שמן זית ואת הבצל לבשל על האש שהבצל יתרכך ולא ישרף, אפשר שישחים מעט אך לא יותר מידי, לכבות את האש אם החלטתם להוסיף זעטר אז זה הזמן לפזר על הבצל ולערבב .
לאחר שהבצק תפח לשטח אותו עם מערוך לגודל תבנית של התנור, אני פותחת את הבצק ישר על נייר אפיה ומעבירה עם הנייר לתבנית, לעשות בבצק גומות עם אצבעות מקופלות למרוח את 2 כפות שמן הזית עם מברשת מריחה לזרות מעל מלח גס ולפזר את הבצל בצורה שווה על הבצק, מסביב בבצק הגלוי ניתן לפזר שומשום ולהטביע אותו בבצק עם האצבע.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות ל30 דקות בערך.