JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: דג סלומון בחרדל ודבש לסעודה ראשונה, סלט חסה קוצר מחמאות לסעודה שניה ורוגלעך רכים ועסיסיים לסעודה שלישית

והפעם מתכונים מהפינה במטבח!

תודה, אחינועם. על המתכונים המעולים, הסיפורים המרגשים ועל הזכות!

סעודה ראשונה

סלמון ברוטב חרדל ודבש. יש להקפיד על זמן אפיה קצר, על מנת שלא לייבש את הדג, וכן לכסות היטב את מנות הדג בנייר כסף, כדי לשמור על עסיסיותם.

הרכיבים:

4 מנות פילה דג סלמון, נקי מעצמות

1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים (אפשר גם חרדל רגיל)

2 כפות דבש

1/2 לימון סחוט טרי

1 כפית שום גבישי

1/2 כפית עלי רוזמרין יבשים

איך מכינים?

מחממים תנור לכ-200 מעלות.

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה.

שוטפים את הדג היטב ומניחים במרכזה של יריעת ניר כסף גדולה (בגודל שיספיק לעטוף את הדג מכל הכיוונים).

שופכים את הרוטב על הדג ועוטפים אותו בנייר הכסף מכל הצדדים.

מניחים על תבנית חד פעמית, ואופים כ15-20 דקות.

www.Elazarstudio.co.il :צילוםדג סולומון פינה במטבח

www.Elazarstudio.co.il :צילום

סודה שניה

סלט חסה, בטטות ובוטנים. שילוב של נגיעות עדינות מתוקות של הבטטה יחד עם הקראנצ' המלוח של הבוטנים ורוטב מדהים שנותן את הטון הסופי. לא תפסיקו לקבל מחמאות.

הרכיבים לסלט:

1 שורש עלי חסה בנוני, קצוץ דק

חבילת פטריות שמפיניון פרוסות דק

בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים

2 בטטות חתוכות לגפרורים עבים או חב' צ'יפס בטטה קנויה

חופן בוטנים קלויים

הרכיבים לרוטב:

רבע כוס מייפל

רבע כוס שמן

רבע כוס חומץ

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור

איך מכינים?

אופים את הבטטה עם מעט שמן זית ומלח, כחצי שעה בתנור עד להתרככות. (אני השתמשתי בצ'יפס בטטה קנוי)

מנערים היטב את רכיבי הרוטב בכלי סגור.

מערבבים את הרוטב עם כל הירקות בקערה גדולה, מוסיפים מעל את הבטטה והבוטנים, ומגישים לשולחן.

בתיאבון.

סלט פינה במטבח

www.Elazarstudio.co.il :צילום

סעודה שלישית

רוגלעך בטעם שוקולד. וטיפ, כיצד לגרום לרוגלעך להיות עסייסים במיוחד: בסוף האפייה מצפים אותם בסירופ מתוק שעושה את ההבדל!

הרוגלעך שבתמונות הם מקמח מלא, כך אני אוהבת. אך במתכון כתבתי קמח לבן. ניתן ללכת על האמצע ולהכין אותם מחמישים אחוז קמח מלא.

המרכיבים לבצק:

חצי כף שמרים

3 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1/4 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

כף גרידת קליפת לימון

1כוס מים פושרים

המרכיבים למלית:

3/4 כוס שמן

חצי כוס סוכר

כפית קינמון

שתי כפות קקאו

המרכיבים לסירופ:

3/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר

איך מכינים?

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים. את שאר החומרים ואת יתר המים שמים בקערה. מוספים את השמרים ולשים עד שהבצק נהיה לעיסה אחידה. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומכדרים אותם. מרדדים את הכדורים על משטח מקומח לצורת עיגול, כמו פיצה עגולה. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית היבשים למעט השמן. לאחר מכן מברישים את עיגולי הבצק בשכבה אחידה של שמן ומפזרים את תערובת המלית מעל השמן. חותכים ל-16משולשים (כמות משולשים כפולה מפיצה). מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בחום 180 מעלות. אופים כ 15– 20 דקות עד שהרוגלעך שחומים וריחניים.

עוברים להכנת הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר במשך כמה דקות ומברישים בנדיבות את הרוגלעך מיד ביציאה מהתנור.

בתיאבון!רוגלך פינה במטבחwww.Elazarstudio.co.il :צילום

למתכונים נוספים וכמובן סיפורים לחץ כאן