פרוסות קישואים פריכות אפויות בתנור
מצרכים:
3-4 קישואים בינוניים חתוכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ (עם או בלי קליפה)
2 כפות שמן זית
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
1 ביצה (*לרגישים – ניתן לוותר על הביצה- ראו הערה בסוף המתכון)
3/4 כוס פירורי לחם
כפית תבלין צ'ילי חריף
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מניחים בקערה את פרוסות הקישואים ומתבלים היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
-מניחים בקערית ביצה וטורפים אותה בעזרת מזלג.
-בצלחת נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם הצ'ילי החריף.
-טובלים כל פרוסת קישוא בביצה ולאחר מכן בציפוי פירורי הלחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה המשומן (טיפ לחסכון בזמן: ניתן לערבב את פרוסות הקישואים עם הביצה ואז נשאר לצפות רק בפירורי לחם).
-אופים בתנור במשך 25-30 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
*לרגישים – ניתן לוותר על הביצה, להוסיף כף שמן זית נוספת (סה"כ 3 כפות) ולצפות כל פרוסת קישוא ישירות בפירורי הלחם.
ניתן להגיש לצד 2 מטבלים:
מטבל יוגורט (חלבי): מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ"ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מטבל אלף האיים (פרווה): מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.