מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלוש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: מנת פרגיות ייחודית לסעודה ראשונה, סלט כרוב אדום מבושל לסעודה שניה וגולת הכותרת: עוגה בשלושה שוקולדים, יפה וטעימה - לסעודה שלישית

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

סעודה ראשונה

פרגיות ממולאות בשר טחון – מנה חגיגית ומושקעת בלי להשקיע הרבה

פרגיות ממולאות בשר

מצרכים (6 יחידות):

6 נתחי פרגיות פרוסות, נקיות מעצמות ועור

150 גרם בשר בקר טחון

חצי בצל בינוני קצוץ

גזר קטן מגורד

שן שום שמנה

תבלינים לתערובת הבשר: כף רסק עגבניות,  רבע כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

תיבול הפרגיות: כף גדושה רוטב טריאקי

רוטב לפרגיות הממולאות: 4 כפות רוטב טריאקי, שליש כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור

*נייר כסף/אלומיניום

אופן הכנה:

הכנת תערובת המילוי: מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמנה את צבעו ללבן. מתבלים ברסק עגבניות, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מצננים מעט את התערובת.

-מחלקים נייר כסף ל6 ריבועים בגודל 20X20 ס"מ.

-מתבלים את הפרגיות בכף גדושה רוטב טריאקי. פורסים פרגית על ריבוע נייר כסף ומניחים בצד אחד שלה כף גדושה מתערובת הבשר, מגלגלים את הפרגיות.

פרגיות ממולאות בשר- שלבי הכנה

עוטפים את הפרגיות הממולאות בנייר כסף ומהדקים בצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל הפרגיות ומניחים בתבנית.

פרגיות ממולאות בשר- שלבי הכנה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות. לאחר מכן, הופכים בזהירות את הפרגיות צד (עם נייר הכסף) וממשיכים לאפות במשך 20 דקות נוספות.

מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף מהפרגיות ומחזירים את הפרגיות לתבנית. שופכים עליהן 4 כפות רוטב טריאקי ומפזרים מעל כשליש כפית פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. מחזירים לתנור ל 25-30 דקות נוספות, עד להזהבה (מומלץ לחצות פרגית אחת באמצע ולבדוק האם היא מבושלת לגמרי- כשהפרגית לבנה מבפנים היא מוכנה. אם היא עדיין ורדרדה מפנים -יש להחזיר את הפרגיות לתנור ל 10-15 דקות נוספות).

 

סעודה שניה

כרוב אדום מבושל שהולך נהדר כתוספת בריאה ועימה לצד מנה עיקריתכרוב אדום מבושל

מצרכים (כ-5 מנות):2 כפות שמן זית

כרוב אדום קטן (כ-800 גרם) חתוך לרצועות דקות

תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה גסה

שליש כוס מים

4 כפות מיץ לימון

2 כפיות דבש (או 2 כפיות שטוחות סוכר)

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את רצועות הכרוב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.

-מוסיפים את המים, מיץ לימון, דבש, מלח ופלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם (במידה והתבשיל מתייבש, יש להוסיף מים ולהנמיך לאש נמוכה יותר).

-מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים. מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך 20-25 דקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

 

סעודה שלישית

עוגת טריקולד חלבית וקוצרת מחמאות ללא אפיה, משכבות שוקולד מריר, חלב ולבן.

שילוב מנצח של מראה וטעם.

עוגת טריקולד

עוגת טריקולד בתבנית עגולה 24

מצרכים:

תחתית:

170 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (עדיף בטעם שוקולד) מפוררים דק (*זה יוצא בסביבות 3/4 חבילה של 250 גרם) לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן.

100 גרם חמאה

4 כפות חלב

כף גדושה אבקת סוכר (לא חובה, מומלץ למי שאוהב מתוק)

שכבת קרם שוקולד מריר:

100 גרם שוקולד מריר

חצי כוס חלב

מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ"ל)

3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

כף שטוחה אבקת קקאו

שכבת קרם שוקולד חלב:

100 גרם שוקולד חלב

חצי כוס חלב

מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ"ל)

3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

שכבת קרם שוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן

חצי כוס חלב

מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ"ל)

3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (או בטעם שוקולד לבן)

לקישוט: 20 גרם שוקולד מריר מגורד (לא חובה).

אופן הכנה:

תחתית עוגת טריקולד:

-חותכים את החמאה לקוביות ומניחים בקערית יחד עם 4 כפות חלב. ממיסים במיקרוגל עד לתערובת חלקה. מערבבים היטב עם פירורי הביסקוויטים ומהדקים היטב בתחתית התבנית (אין צורך לשמן את התבנית). מכניסים למקפיא עד להכנת הקרם.

שכבת קרם שוקולד מריר:

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד המריר + רבע כוס חלב, ממיסים במיקרוגל מספר שניות בודדות ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים את התערובת לטמפ' החדר (חשוב לצנן היטב אחרת ההקצפה עלולה להפגע!).

-מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה במשך כדקה. מוסיפים רבע כוס חלב, אינסטנט פודינג ואבקת קקאו וממשיכים להקציף דקה נוספת. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד (לאחר שהתקררה לטמפ' החדר) וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את התערובת מעל תחתית העוגה ומשטחים בצורה אחידה.

-מכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות לפני שיוצקים את שכבת הקרם השניה.

שכבת קרם שוקולד חלב:

-מניחים בקערה את קוביות שוקולד החלב + רבע כוס חלב, ממיסים במיקרוגל מספר שניות בודדות ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים את התערובת לטמפ' החדר.

-מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה במשך כדקה. מוסיפים רבע כוס חלב ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף דקה נוספת. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד (לאחר שהתקררה לטמפ' החדר) וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את התערובת מעל שכבת קרם השוקולד המריר ומשטחים בצורה אחידה.

-מכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות לפני שיוצקים את שכבת הקרם השלישית.

שכבת קרם שוקולד לבן:

-מניחים בקערה את קוביות שוקולד הלבן + רבע כוס חלב, ממיסים במיקרוגל מספר שניות בודדות ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים את התערובת לטמפ' החדר.

-מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה במשך כדקה. מוסיפים רבע כוס חלב ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף דקה נוספת. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד הלבן (לאחר שהתקררה לטמפ' החדר) וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את התערובת מעל שכבת קרם שוקולד החלב ומשטחים בצורה אחידה.

-מכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום קודם). מעבירים את העוגה למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה. אם שכחתם להעביר למקרר- ניתן להוציא את העוגה החוצה כ-15 דקות לפני ההגשה.

*ניתן לפזר מעל שוקולד מגורד.

הערה: ניתן להכין את שתי שכבות הקרם מראש (שוקולד חלב ושוקולד לבן) ולשמור במקרר. לאחר חצי שעה שהעוגה במקפיא לצקת את שכבת קרם שוקולד החלב ולאחר חצי שעה נוספת לצקת את שכבת קרם השוקולד הלבן.

טיפים להקצפה מוצלחת:

*מומלץ להכניס את מיכלי השמנות למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה על מנת שיהיו קרות מאוד.

*יש להשתמש בחלב קר.

*יש להוסיף את תערובת השוקולד לאחר שהיא התקררה לטמפ' החדר ובהדרגה.

*אם במקרה הקצפת עדיין רכה למרות שהקצפתם במשך זמן יש להכניס את הקערה למקפיא למשך חצי שעה ולאחר מכן להוציא ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

*איך יודעים אם הקצפת יציבה? מטים את הקערה הצידה. אם הקצפת נותרת במקומה ולא נוזלת היא יציבה.

למתכונים נוספים לחץ כאן

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture