לבצק הקיש:
1/2 כוס פתיתי שיפון מלאים "רפאל'ס"
75 גרם קמח מלא
75 גרם קמח לבן
1 כפית מלח
1 ביצה
100 גרם חמאה קרה
לירקות הצלויים:
1 חציל דק פרוס לפרוסות דקות
1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות דקות
1 גזר פרוס דק
1 קישוא פרוס דק
1 זוקיני פרוס דק
צרור רוזמרין
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
למילוי:
1/2 קופסא גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 ביצה
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח המלא, קמח לבן, פתיתי השיפון, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים פושרים.
- מקמחים משטח עבודה, מעבירי את גושי הבצק למשטח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
- מוציאים מהמקרר למשטח עבודה מקומח ומרדדים עד לקבלת עלה בעובי של כ- 3 מ"מ. מרפדים את התבניות (או התבנית) והדפנות בעובי אחיד. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לקירור נוסף של כ- 30 דקות.
- חותכים את הירקות ידנית או בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות. מסדרים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית. צולים בתנור כ- 15 דקות ועד להזהבה קלה ומניחים בצד.
- הכנת המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. במרכז התבנית מורחים שכבה מתערובת הגבינות ומסדרים מעליה את רצועות הירקות בצורה מאוזנת ומעגלית. כדאי לגוון בסדר הירקות לקבלת קיש צבעוני.
- מקשטים את הקיש בעלי רוזמרין ופתיתי שיפון ומעבירים לאפיה בחום של 190 מעלות למשך כ- 35 דקות ועד שהקיש מזהיב.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.